NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

3 idilli, léleknyugtató szálláshely a Balaton-régióban

 

3 idilli, léleknyugtató szálláshely a Balaton-régióban

Ihlető helyek, ahová elvonulhatsz írni, festeni, alkotni

A legnagyobb művészeknek is szükségük van alkotói magányra. Néha le kell halkítani a bennük lévő, olykor sistergő hangon szóló, olykor csendes dallamot játszó rádió hangját. Néha meg kell állni, elhalkulni és csak figyelni. Menedékre lelni. Egy olyan inspiráló környezetet keresni, mely új lendületet adhat alkotói tevékenységüknek. Ilyen helyeket gyűjtöttem most össze a Balaton-régióban. 

1. Balatonboglár környéke

Gróf Hunyady - A Vendégház***** "Bat Barn" – Kelevíz

fotók: hunyady.hu

Távol a nagyváros zajától mesebeli házat találhatsz a Somogyi-dombság festői vidékén megbújva. A Lehner Puszta körülbelül másfél órányi autózással érhető el Budapestről, de a nagyváros nyüzsgését, olyan mintha fényévekkel messzebb hagynád magad mögött. Az a megnyugtató béke, ami bejárja a környéket tökéletesen harmonizál házat belengő vidéki bájjal. Pedig egy háromemeletes, korábban magtárként funkcionáló épületről van szó. A magtár homlokzatát és külső elemeit is felújították, de eredeti külsejét megőrizték. A téglákat megtisztították, az ablakokat felújították. Belül az eredeti faszerkezet is megmaradt: a padlózati mennyezet és a gerendák is. Modern elvárásoknak megfelelő kényelem és letisztult, elegáns enteriőr jellemzik ma a vendégházat, ahol több család is kényelmesen elfér.

THE BAT BARN @ 2018.06.10. #12

Az épületet tíz hektáros, gyönyörűen gondozott kert veszi körül, több száz éves fákkal, különféle madárcsalogató bokrokkal, őshonos virágokkal. Igazán inspiráló környezet, így ajánlott olyanoknak is, akik könyvet írni, festeni vagy egyéb alkotó tevékenység céljából vonulnának el egy idilli, léleknyugtató környezetbe. » További információk a szállásról

2. Balatonboglár környéke

VILLABOGArT Vendégház és Rendezvényépületei – Alsóbogát

Alsóbogát, Szabadság utca 4. Közel a Béke utcához. Szinte elég ennyit meghallanunk és már érezzük, hogy csakis egy olyan vendégházról lehet szó, ahol a nyugalmat kereső lelkek menedékre lelhetnek. Nem csoda, hogy Alsóbogát csendes, somogyi vidéke gróf Festetics Miklóst is vonzotta.1830 körül kastélyt építtetett itt, mely a 20. század elején Pallini Inkey László birtoka volt.

A VILLABOGArT Vendégház a felújított, 13 hektáros Festetics-Inkey Kastélyparkban található. Az 1720-as években épült intézőházban egyedi belsőépítészettel, a múlt iránti tisztelettel, de modern elemekkel tűzdelve alakítottak ki 10 tágas, világos szobát. A szobák ablakán kitekintve megpillanthatod a fürdőzésre, csónakázásra is alkalmas Alsóbogáti tavat. A tó vízén megcsillanó napsugarak olyan érzést kelthetnek benned, mintha tündérek laknának a vidéken. Meghittség és otthonosság öleli körbe gyengéden a vendégház minden szegletét. Alkotói magány megéléséhez talán a tó partján lévő nádtetős épület a legalkalmasabb.

fotók: villabogart.hu

Ha esetleg mégsem jönne meg egyből az ihleted ebben a varázslatos környezetben, akkor bérelj biciklit, hogy azzal tegyél egy felfedező túrát a környéken, vagy sétálj egy nagyot a 12 állomásos KNEIPP túraútvonalon! Bármelyiket is választod, az biztos, hogy a természet közelsége segít, hogy könnyedén visszatalálj az ihlet valódi forrásához. » További információk a szállásról 

3. Badacsony környéke

5 Ház Borbirtok – Somlószőlős

A Somlói vár közelében, a Somló északi lejtőjén találod a régi présházakból kialakított 5 kisházat, amelyeket együttesen 5 Ház Borbirtoknak hívnak. A kis házak egyediségét nemcsak a harmonikus környezetbe való illeszkedésük adja, hanem az is, hogy mindegyik saját pincével rendelkezik. 7 apartmanban összesen 20 férőhellyel várják a vendégeket. Minden ház egy önálló kis sziget, egyéniségük van, így mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetszőt. Egyedi bútorzatukkal letisztult és nyugodt környezetet és egyben modern menedékhelyet biztosítanak az alkotni vágyóknak is. Az elvonuláshoz talán a Juhfark présház a legalkalmasabb. Ez a birtok legszélső apartmanja, ezáltal a legnyugodtabb és legcsendesebb is. A galériázott rezidenciában a kék és a natúr színek dominálnak. Modern, de letisztult, fiatalos és formabontó. A saját pincerész a konyhából nyílik, ahová igény szerint bort és csemegét is bekészítenek.

Hagyd, hogy megérintsen itt a Somlói vár erőt sugárzó látványa és fedezd fel testközelből is. (A várhoz saját túraútvonal vezet a házaktól.) A hegyet több borút is körbehálózza, az 5 Ház Borbirtok a Szent Márton borút egyik kiindulópontja. A birtokról, de akár az apartmanok ablakából is páratlan kilátás nyílik a tájra és tiszta időben még az Alpokaljára is. Tökéletesebb helyet nem is találhatnánk egyéniségünk művészi lüktetésének megéléséhez, a csendes alkotáshoz, a lélekből jövő művek megszületéséhez. 

  

fotók: 5hb.hu

Jó hír, hogy maximálisan állatbarát szállás, négylábú kis kedvencünk díjmentesen szállhat meg az apartmanban. » További információk a szállásról

 Kedves Olvasóm! Ha tetszett a cikk, kérlek kattints valamelyik hirdetésre. Ez Neked nem kerül semmibe, viszont ezzel támogathatod az oldal működését és fejlesztését. Nagyon köszönöm Neked!

Szerző: Földi Rita

vissza