Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Szent István napok

Szent István napok Program kezdete: augusztus 17.
Program vége: augusztus 20.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, egyéb, mind, kulturális

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning

Hőlégballonos sétarepülések a Balatonnál - Balaton Ballooning Hónap: április, május, június, július, augusztus, szeptember, október
Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Sport & Élmény: mind

Hal és Petyek napok

Hal és Petyek napok Program kezdete: július 27.
Program vége: július 29.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind, gasztro/boros/sörös

Vonyarci Boros Forgatag

Vonyarci Boros Forgatag Program kezdete: július 25.
Program vége: július 29.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Veszprém Séta

Veszprém Séta Program kezdete: január 20.
Program vége: december 31.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind, kulturális

Balatoni Játszadalom és a Balaton szíve létrehozása

Balatoni Játszadalom és a Balaton szíve létrehozása Program kezdete: augusztus 09.
Program vége: augusztus 12.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: mind, egyéb

Festetics Vágta

Festetics Vágta Program kezdete: augusztus 18.
Program vége: augusztus 19.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Balatongyöröki Borfesztivál

Balatongyöröki Borfesztivál Program kezdete: július 19.
Program vége: július 22.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Volvo High Tech Regatta

Volvo High Tech Regatta Program kezdete: július 14.
Program vége: július 15.
Program: mind, sport/verseny
Vizes sportok: mind, vitorlázás
Hónap: július

DumaFüred

DumaFüred Program kezdete: július 20.
Program vége: július 29.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, mind

Ismerd meg Balatonszárszó tavaszi oldalát!

 

Ismerd meg Balatonszárszó tavaszi oldalát!

Balatonszárszóról legtöbbünknek talán csak a fantasztikus strandok jutnak eszébe, pedig más okból is érdemes a településre látogatni. Szárszó tavasszal még igen csendes, főként a vízparthoz közeli utcák, azonban ilyenkor már nyitva tart a helyi cukrászda és egy igen hangulatos étterem is. Azok számára pedig, akik szeretnek horgászni, külön öröm lehet, hogy ilyenkor a parton még igazi nyugalomban, békésen lehet közelebb csalogatni a halakat.

Egy meleg, napsütéses tavaszi napon Balatonszárszóra látogattunk, hogy kicsit nosztalgiázzunk egy fantasztikus nyári nyaralást, majd egy rendkívül hosszú és hideg telet követően. Mivel hozzászoktunk a fürdőzők jelenlétéhez, a felfújható gumimatracokhoz, a vattacukorhoz és a színes fürdőruhákhoz, nagy meglepetés volt számunkra az a csend, amivel tavasszal találkoztunk. Ennek ellenére, vagy éppen ezért újra felfedezhettük magunknak a falut, és kiélvezhettük a nap melegét a vízparton, amíg oda nem értek a helyi horgászok. A központi strand mellett lévő viszonylag keskeny, ám annál hangulatosabb füves, pados területen órákig tudtunk volna még üldögélni, és a hattyúkat bámulni, de örömmel látogattuk meg újra a helyi Léda cukrászdát is, amely kávézóként is üzemel.

Egy kellemes kapucsínó és két szelet fantasztikus sütemény társaságában hosszan beszélgettünk a kedvenc nyári emlékeinkről, és arról, hogy milyen fagylaltokat próbáltunk ki nyaralás alkalmával ezen a helyen. A cukrászda nyáron igen népszerű a nyaralók körében, mindig hatalmas választékkal várja az ide látogatókat. A terasz szinte mindig zsúfolt, és olykor hosszú sorok állnak a fagylaltos hűtők előtt, melyekben több mint húszféle íz lapul. Az ízek mellett talán csak a látvány fantasztikusabb, a szivárvány összes színében kaphatunk tejes vagy vizes gombócokat. A sütemények is páratlanok, a kiszolgálás pedig első osztályú. Néhány évvel ezelőtt a születésnapomon éppen Balatonszárszón nyaraltunk, és olyan sacher tortát ettünk, aminek az ízét még ma is emlegetjük. 


Léda Cukrászda

Nyitva: hétfő-vasárnap, 9.00-22.00

Elérhetőség: 8624 Balatonszárszó, Fő utca 2.


Ha a vízparti séta és a szebbnél szebb nyaralók nézegetése közben megéhezünk, akkor sem kell autóba pattannunk, hiszen a cukrászdához igen közel, tárt karokkal vár bennünket a Joker Cafee Pizzéria és Grillterasz, nagyon trendi és roppant igényes külsejével, de annál is hívogatóbb ételeivel.

Már több alkalommal ebédeltünk itt, és soha nem kellett csalódnunk. A pizzák, a tészták, és a grillezett húsok is maradandó élményt jelentenek számunkra. A felszolgálás kiváló, az ételek gyönyörűek, látványosak, a hely hangulata pedig csak megkoronázza mindezt. Az uraknak jó hír, hogy nyáron, a teraszon még a meccseket is hatalmas kivetőn követhetik, együtt szurkolva a többi elkötelezett fociszurkoló nyaralótársukkal. 


Joker Cafee Pizzéria és Grillterasz

Nyitás: 2017. május 1.

Elérhetőség


Balatonszárszó minden nyaralni vágyó számára ideális célpont nyáron, azonban tavasszal éppen annyi szépséget és élményt rejt magában. Mind autóval, mind vonattal megközelíthető, és Siófoktól is igen kis távolságra van, tehát a tavaszi túrát össze is lehet kötni más település felkeresésével is. Aki nem csupán a strandolásért szereti a Balatont, annak Szárszó valódi kikapcsolódást nyújt majd!

Szerző: Kristóf Eszter

vissza

Hozzászólások