NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Villa Gréta, Siófok

 

Villa Gréta, Siófok

Egy ékszerdoboz, melyet neked is fel kell fedezned: cukormentes, gluténmentes, laktózmentes sütemények, fagylaltok varázslatos világa.

cukormentes
gluténmentes
laktózmentes
paleo
vegán
nyers


A Villa Gréta Siófokon, az Aranyparton található, 40 méterre a szabad strandtól, a bulinegyed szélén.

A cukrászdaként és panzióként is üzemelő helyet mesterien elkészített cukrász finomságok és ötletes dizájn jellemzi.

2016 októberében nyitottak és főszezonban alig találunk üres asztalokat náluk. Az emberek szájról-szájra adják a hírt, hogy micsoda ízek, formák, különlegességek találhatóak a Villa Grétában. Az elégedett vendégeknél pedig nem is kell jobb marketing. De vajon mi lehet a sikerük titka?

A nagykőrösi Szilágyi család Siófokra jött, a mesekönyvkiadással foglalkozó Lajos beleszeretett egy régi, kocka épületbe, meglátta benne a fantáziát és a lehetőséget. Majd meggyőzte feleségét, hogy vegyék meg, újítsák fel, hogy a hobbiként otthon sütögető Ágnes, cukrász tehetségével másoknak is apró, édes örömöket lopjon a szürke hétköznapokba. Ez volt a Szilágyi házaspár álma, mely mára már a valóság.

A régi épületből újjá varázsolt hely, pedig nem mindnapi külsejével már messziről vonzza a sétálók tekintetét. Valahogy úgy érzi az ember, hogy fel kell fedeznie az épületet belülről is, és kideríteni, mit kínálhatnak egy ilyen ízléses, modern, letisztult épületben.

fotó: Villa Gréta Siófok

Helyben készült kézműves sütemények és fagylaltok sorakoznak a hűtőpultokban. Nem mindennapi külsővel, nem mindennapi ízekben. Rájuk nézni is öröm, főleg, hogy jó néhány közülük nem hagyományos módon készül, hanem találunk egy-két cukormentes, gluténmentes, laktózmentes és paleo, nyers, vegán finomságot is. Ezeket mind végig is teszteltük.

Háromféle paleo fagylaltot kóstolhattunk a Villa Grétában. A sárgadinnyét, a málnát és a csokoládét. Ezek paleo lévén laktózmentesek és gluténmentesek is, édesítésük pedig eritrit és maltit.

A sárgadinnye valósággal elvarázsolt minket. Akik szeretik a sárgadinnyét, azoknak igazi élmény lesz. Olyan ízű mintha tényleg sárgadinnyét ennénk, de egy krémes fagyiban valahogy még finomabbnak tűnik.

A málna is rendkívül finom, igazán gyümölcsös ízű fagyiként került a kelyhünkbe.

Mindkettő gyümölcsös fagyi kellően édes. Állaguk könnyű, krémes, szinte habos. Kevésbé olvadékonyak. Az eddig kóstolt paleo fagyiktól pedig teljes mértékben eltérnek, mivel a legtöbb helyen sorbet jellegű fagylaltot kaptunk paleo fagyiként. Az itt kóstolt paleo fagyikról nehezen mondanánk meg, hogy paleosak.

A paleo csokoládéfagylalt szintén szerelem volt első kóstolásra.Intenzíven csokis és állagra is visszaadja a csokifogyasztás élményét, ugyanis szinte vágni lehetett a gombócot, ez az állag pedig nagyon jól illett ehhez az ízhez. A kóstolt csokoládéfagylaltok között mindenképpen bekerült a top háromba.

Mind a három paleo fagylalt a maximális 5 pontot kapta.

A cappuccinó ízű fagylaltjuk szintén cukormentes (eritrit és maltit édesítéssel) és gluténmentes is. Kellemes cappuccinós ízű, remek állagú fagylaltot kóstolhattunk, tényleg olyan mintha egy cappuccinót kaptunk volna fagyi formájában. 5 pontból 5-öt kap.

A cukormentes, gluténmentes és a paleo fagyik is 300 Ft-ba kerülnek. Ezért 6 dkg-os gombócot kapunk.

A ”mentes” süteményekből is többfélét kóstolhattunk.

Elsőként egy cukormentes málnatortát teszteltünk. Édesítése eritrit, maltit és szorbit. A piskóta fehér lisztet is tartalmazó lisztkeverékből készült. Kellemes, könnyű desszertet kaptunk. A friss málnából készülő, könnyű krém tetejét cukormentes fehér csokoládéreszelék díszítette. Összességében élmény volt fogyasztani, de a fehér lisztből készült piskóta miatt ebben a tesztben csak 4 pontot kaphat.

Háromféle paleo, nyers, vegán sütemény is volt a Villa Grétában. A mostani kínálatban egy szedres mákosat, egy aszalt szilvásat és egy extra csokisat kóstolhattunk. Ezek mind a maximális 5 pontot kapták.

Nem volt cukormentes, viszont glutén és laktózmentes volt az a mennyei Sacher torta, mely szintén belopta magát a szívünkbe. Állagra olyan volt, mint egy könnyű piskóta, melyet baracklekvárral kentek meg és olvasztott csokoládéval öntöttek le, végül sárgabarackkal díszítettek. De ne egyszerűsítsük le ennyire, ennél jóval komplexebb volt ez a sütemény. Mivel egyáltalán nem tartalmazott lisztet, ezért nagyon könnyű volt. Egyrészt ezért volt élmény fogyasztani, másrészt pedig azért, mert kettévágáskor a csokoládé még folyt a belsejében, mint egy szufléban. A nem hagyományos külsőt kapó Sacher-t a friss sárgabarack koronázta meg, mely nagyon jól illet ehhez a csokis, könnyű ízvilághoz.

Sajnáljuk, hogy a cukor miatt ebben a tesztben nem tudtunk maximális pontot adni erre a süteményre. Tesztünk során csak azok a finomságok kapták meg a maximális 5 pontot, melyek nem tartalmaznak sem fehér lisztet, sem fehér cukrot, így a Villa Gréta gluténmentes és laktózmentes Sacher süteménye most csak 4 pontot kaphatott nálunk.

A cukormentes málnatorta és a Sacher is 590 Ft-ba kerül.

A kávék kérhetőek laktózmentes tejjel is.

A Villa Gréta egy kis ékszerdoboz a siófoki Aranyparton.

Nemcsak a sütemények és a fagylaltok készülnek nagy odaadással, az egész helyen érződik a tulajdonosok, Ági és Lajos lelkesedése és szenvedélye. A színes kiegészítők, a szalvéták, a macaronos tapéta, a kerti tó, tehát a külső és a belső dizájn is mind-mind harmóniát sugall, csakúgy, mint az itt kapható sütemények, melyek némelyike igencsak újragondolt külsővel kerül a süteményes vitrinbe. Érdemes belekóstolni ebbe a világba, ha Siófokon jártok, akkor a Villa Gréta olyan hely, amit mindenképpen meg kell látogatni, fel kell fedezni. 

Teszt időpontja: 2016.07.26.

indexfotó: Villa Gréta Siófok

vissza

Hozzászólások