Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

2019-es programelőzetes

Szigligeti Félmaraton

2019. szeptember 14. » részletek

Lellei Gasztro Farsang

2019. február 2. » részletek

Újévi csobbanás

2019. január 1. » részletek

Kékszalag - Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye

2019. július 18-20.  » részletek

Szüreti Regatta

2019. szeptember 21-22. » részletek

Programajánló

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta Program kezdete: június 08.
Program vége: június 10.
Település: Balatonföldvár
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Veszprém Séta

Veszprém Séta Program kezdete: január 20.
Program vége: december 31.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind, kulturális

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny

Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny Program kezdete: szeptember 14.
Program vége: szeptember 14.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Fonyódi Kolbászfesztivál

Fonyódi Kolbászfesztivál Program kezdete: február 08.
Program vége: február 10.
Település: Fonyód
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, mind

KóBor Túra

KóBor Túra Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Hónap: október, november, január, december, február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember

Gyenesdiási Bornapok - Bormustra

Gyenesdiási Bornapok - Bormustra Program kezdete: július 07.
Program vége: július 14.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Advent Keszthelyen

Advent Keszthelyen Program kezdete: december 01.
Program vége: január 01.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Harley-Davidson Open Road Fest

Harley-Davidson Open Road Fest Program kezdete: június 05.
Program vége: június 09.
Település: Alsóörs
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, egyéb, mind

NN Ultrabalaton - Run & Roll Festival

NN Ultrabalaton - Run & Roll Festival Program kezdete: május 10.
Program vége: május 12.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: vízparti, gyerekbarát, kutyabarát

Palánta Zöld Ételbár, Siófok

 

Palánta Zöld Ételbár, Siófok

Soha nem gondoltuk, hogy ilyen finom is lehet egy mindenmentes palacsinta.

cukormentes
gluténmentes
laktózmentes
paleo
vegán
tojásmentes
nyers

Nemrég költözött el Siófok főteréről a piac melletti Mega Center üzletházba a Palánta Zöld Ételbár, ahol bőséges választék fogadja a vegán és nyers ételeket kedvelő vendégeket.

kép forrása: facebook

Nehéz lenne leírni a teljes kínálatot, mely naponta változik, de egy biztos, itt mindig cukormentes, lisztmentes, tejmentes, tojásmentes, adalékmentes, nyers vegán kézműves finomságokat fogunk kapni.

képek forrása: facebook

Erika (a tulajdonos) párjával együtt üzemelteti ezt a nem mindennapi helyet. A párja szerzi be az alapanyagokat, Erika pedig mindennapra kitalál valami újdonságot, valami mindenmentes finomságot. Sütés-főzés kizárva.

A nyers ételek hőkezelés nélkül kerülnek a vendégek elé. Aszalás, szárítás és pürésítés jöhet szóba, de semmi állati eredetű nem kerülhet be a konyhába.

Erika gondosan figyel az alapanyagokra, az ízek harmóniájára és maximális törődést kapnak a vendégek is, akikkel lelkesen beszélget az ételek elkészítési módjáról, az aszalásról vagy éppen az alapanyagokról.

képek forrása: facebook

Hihetetlen energia és kreativitás kell ahhoz, hogy valaki jól üzemeltessen egy ilyen üzletet. Erikáéknak mindkettő megadatik. Őszintén szólva a nyers, vegán ételekről eddig nem voltunk jó véleménnyel, de a Palánta Zöld Ételbárban teljesen új világ tárult ki elénk e tekintetben. A datolyával édesített süteményeken nem lehetett észrevenni azt, hogy ezek mindenmentesek. Többször is rákérdeztünk az összetevőkre, mert

annyira jó állagú és ízű süteményeket kóstoltunk, hogy nehezen tudtuk elhinni, hogy se tojást, se lisztet nem tartalmaznak. Ezek hiányában, ilyen finom ízeket nyers, vegán ételben még nem tapasztaltunk.

Elsőre egy sárgabarack-csokitortát kóstoltunk. Az alsó réteg dióval és kesudióval készült, utána krémes sárgabarack következett, majd datolyával édesített csokoládéöntet. Hibátlan ízvilág és állag, annak ellenére, hogy egy olyan tortáról beszélünk, mely nem látott sütőt, se tojást, se lisztet. 5 pontból 5-öt adtunk neki.

A sárgabarack-csoki palacsinta pedig lenyűgözött minket. A palacsinta ”tésztája” aszalt alma volt, a töltelék egy sárgabarackos-reszeltalmás püré, és az egész le volt öntve egy isteni csokoládékrémmel. 5 pontból 5-öt kapott nálunk, még akkor is, ha a gyümölcscukrot annyira nem preferáltuk tesztünk során. Erika elmondta, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják ételeit, ilyenkor mindig elmondja nekik, hogy mi az a mennyiség, mely még megengedhető lehet számukra.

A Palánta Ételbárban volt még panna cotta és erdei gyümölcs torta is, de a kínálat naponta változik. 

képek forrása: facebook

Nem csak süteményeket, hanem leveseket és főételeket is ehetünk ezen az igazán különleges helyen.

képek forrása: facebook

Ha nassolni szeretnél, választhatod a kelkáposzta csipszet is

A süteményeket 600-700 Ft-ért kóstolhatjuk, levest 600 Ft-ért kapunk, míg főételt 1200 Ft-ért.

Italnak választhatunk smoothie-t (500 Ft/3dl),  vagy kérhetünk mindenmentes latte-t (600 Ft).

képek forrása: facebook

Ha Siófokon jártok, mindenképpen ugorjatok be erre a különleges helyre!


Nyitva tartás: egész évben nyitva van

  • hétfő-péntek: 10.00-14.00, majd 16.00-19.00

  • szombat: 9.00-12.00

Elérhetőség


A teszt időpontja: 2016. július 8.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások