NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Palánta Zöld Ételbár, Siófok

 

Palánta Zöld Ételbár, Siófok

Soha nem gondoltuk, hogy ilyen finom is lehet egy mindenmentes palacsinta.

cukormentes
gluténmentes
laktózmentes
paleo
vegán
tojásmentes
nyers

Nemrég költözött el Siófok főteréről a piac melletti Mega Center üzletházba a Palánta Zöld Ételbár, ahol bőséges választék fogadja a vegán és nyers ételeket kedvelő vendégeket.

kép forrása: facebook

Nehéz lenne leírni a teljes kínálatot, mely naponta változik, de egy biztos, itt mindig cukormentes, lisztmentes, tejmentes, tojásmentes, adalékmentes, nyers vegán kézműves finomságokat fogunk kapni.

képek forrása: facebook

Erika (a tulajdonos) párjával együtt üzemelteti ezt a nem mindennapi helyet. A párja szerzi be az alapanyagokat, Erika pedig mindennapra kitalál valami újdonságot, valami mindenmentes finomságot. Sütés-főzés kizárva.

A nyers ételek hőkezelés nélkül kerülnek a vendégek elé. Aszalás, szárítás és pürésítés jöhet szóba, de semmi állati eredetű nem kerülhet be a konyhába.

Erika gondosan figyel az alapanyagokra, az ízek harmóniájára és maximális törődést kapnak a vendégek is, akikkel lelkesen beszélget az ételek elkészítési módjáról, az aszalásról vagy éppen az alapanyagokról.

képek forrása: facebook

Hihetetlen energia és kreativitás kell ahhoz, hogy valaki jól üzemeltessen egy ilyen üzletet. Erikáéknak mindkettő megadatik. Őszintén szólva a nyers, vegán ételekről eddig nem voltunk jó véleménnyel, de a Palánta Zöld Ételbárban teljesen új világ tárult ki elénk e tekintetben. A datolyával édesített süteményeken nem lehetett észrevenni azt, hogy ezek mindenmentesek. Többször is rákérdeztünk az összetevőkre, mert

annyira jó állagú és ízű süteményeket kóstoltunk, hogy nehezen tudtuk elhinni, hogy se tojást, se lisztet nem tartalmaznak. Ezek hiányában, ilyen finom ízeket nyers, vegán ételben még nem tapasztaltunk.

Elsőre egy sárgabarack-csokitortát kóstoltunk. Az alsó réteg dióval és kesudióval készült, utána krémes sárgabarack következett, majd datolyával édesített csokoládéöntet. Hibátlan ízvilág és állag, annak ellenére, hogy egy olyan tortáról beszélünk, mely nem látott sütőt, se tojást, se lisztet. 5 pontból 5-öt adtunk neki.

A sárgabarack-csoki palacsinta pedig lenyűgözött minket. A palacsinta ”tésztája” aszalt alma volt, a töltelék egy sárgabarackos-reszeltalmás püré, és az egész le volt öntve egy isteni csokoládékrémmel. 5 pontból 5-öt kapott nálunk, még akkor is, ha a gyümölcscukrot annyira nem preferáltuk tesztünk során. Erika elmondta, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják ételeit, ilyenkor mindig elmondja nekik, hogy mi az a mennyiség, mely még megengedhető lehet számukra.

A Palánta Ételbárban volt még panna cotta és erdei gyümölcs torta is, de a kínálat naponta változik. 

képek forrása: facebook

Nem csak süteményeket, hanem leveseket és főételeket is ehetünk ezen az igazán különleges helyen.

képek forrása: facebook

Ha nassolni szeretnél, választhatod a kelkáposzta csipszet is

A süteményeket 600-700 Ft-ért kóstolhatjuk, levest 600 Ft-ért kapunk, míg főételt 1200 Ft-ért.

Italnak választhatunk smoothie-t (500 Ft/3dl),  vagy kérhetünk mindenmentes latte-t (600 Ft).

képek forrása: facebook

Ha Siófokon jártok, mindenképpen ugorjatok be erre a különleges helyre!


Nyitva tartás: egész évben nyitva van

  • hétfő-péntek: 10.00-14.00, majd 16.00-19.00

  • szombat: 9.00-12.00

Elérhetőség


A teszt időpontja: 2016. július 8.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások