NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Geleta Cukrászda, Balatonlelle

 

Geleta Cukrászda, Balatonlelle

Paleo ischler, paleo gyümölcstorta ToTu-val és cukormentes fagyik.

cukormentes
laktózmentes
paleo

A Geleta Cukrászda bőséges cukormentes kínálattal fogadott minket Balatonlellén, a Rákóczi úton.

Négyféle fagylaltot kóstolhattunk. Volt csoki, vanília, pisztácia és rumos dió. Ezek eritrittel és steviaval készültek. Volt még kétféle gyümölcsös íz is, melyek trehalózzal és fruktózzal lettek édesítve, de ezeket nem kóstoltuk, mert tesztünk során a nyírfacukorral és steviaval készült fagylaltokat részesítettük előnyben és örültünk, az olyan helyeknek, ahol még eritirttel is találkoztunk.

Fagylaltválasztásunk a csokira, a pisztáciára és a rumos dióra esett. A csoki íz inkább kakaó volt, mint csokoládé. Olyan volt, mintha egy finom, hűsítő, házi kakaót fagyi formájában ennénk.

A pisztácia és rumos dió is mind nagyon finomak voltak és örültünk, hogy hagyományos ízeket kóstolhatunk cukormentes verzióban.

Egyik fagyin sem lehetett észrevenni, hogy cukormentesek lennének.

Valahogy a természetesség jutott róluk eszünkbe. Nagyon jól voltak édesítve és az ízek is kellően karakteresek voltak. Rendkívül finom, jó állagú fagyikat kaptunk. Mindegyik fagylalt a maximális 5 pontot kapta tőlünk.

Egy gombóc fagylalt 220 Ft. Ezért 5 dkg-ot kapunk.

Nemcsak a finom fagylaltokért mennénk vissza máskor is, hanem a cukormentes süteményekért is.

Négyféle paleo süteményből választhattunk, melyek szintén nyírfacukorral és eritrittel készültek. Paleo lévén, természetesen laktózmentesek is voltak.

Választhatunk paleo gesztenyetorta szeletet, paleo bounty torta szeletet, paleo gyümölcstortát ToTu-val és paleo ischlert is.

Ezek közül elsőként a paleo gyümölcstortát választottuk, mely a túró egy ”mentes” verziójával a tojásfehérje túró ToTu-val készült. Ilyet sehol máshol nem kóstoltunk még, pedig kedvelt alapanyag a laktózérzékenyek és a paleosok körében is. A süteményen nem lehetett észrevenni, hogy túróhelyettesítővel készült. Nagyon jól illett a friss málnához. Harmonikus ízvilága és kellő édessége mellett a kvázi piskóta rész belopta magát a szívünkbe. Természetesen nem tartalmazott fehér búzalisztet, kókuszreszelékkel és más őrleményekkel készült és ettől pille könnyűvé vált. Ez a könnyedség, pedig nagyon jól illett ehhez a nyári, málnás tortaszelethez.

A paleo gyümölcstorta szelet 470 Ft volt, csakúgy, mint a paleo gesztenyetorta szelet is. A paleo bounty tortaszelet pedig 420 Ft.

A 300 forintba kerülő paleo ischler nagyon népszerű termék a Geleta cukrászdában. A két, őrleményekből készült szelet közé házi készítésű cukormentes baracklekvár került, melyet cukormentes csokoládéval öntöttek le. Jó állagú és nagyon finom. Ischler rajongóknak erősen ajánlott.

A Geleta cukrászdában acukormentes süteményeken és fagylaltokon egyértelműen és jól láthatóan jelölik, hogy mennyi szénhidrátot tartalmaznak.

Ezért plusz pont jár. Sajnos, más helyen ezt csak akkor tudjuk meg, ha külön rákérdezünk. 

Az itt kapható fagyik kiváló szénhidrát értékekkel bírnak. A csoki és a vanília gombóca 5,4 g, a rumos dió 5,3 g a pisztácia pedig csak 5 g szénhidrátot tartalmaz. (A fenti adatok egy adag fagylaltra vonatkoznak, mely 50 g.) 

Laktózmentesen is kérhetjük a kávé különlegességeket.

A klimatizált, kényelmes belső rész igazi oázis tűzforró napokon.

Kint is tágas, szép környezetben fogyasztatjuk el a finomságokat.

Érdekes, hogy ezek a finom, cukormentes finomságok csupán a vevői igények miatt találhatóak meg a cukrászda kínálatában, és nem azért, mert a tulajdonosok valamilyen speciális diétát követnének vagy ételérzékenységgel küzdenének. A cukormentes finomságok Geleta Balázs cukrászmester szakértelmének köszönhetőek. Szerintünk bármilyen hagyományos süteményt el tudna készíteni cukormentes verzióban is. Nagyon ért az édesítőszerekhez, pontosan el tudja mondani, hogy melyiket miért használja. Trehalóz, fruktóz, eritrit vagy stevia, bármelyikről kérdezzük pontos információkat kapunk. Tudásának és szakértelmének köszönhetően a cukormentes sütemények és fagylaltok új világa tárul ki előttünk. Nem lepődnénk meg azon, ha a Geleta cukrászda rövid időn belül a toplisták élére kerülne. 

Teszt időpontja: 2016. július 12.

Geleta Cukrászda - Balatonlelle

Település: Balatonlelle; Régió: Balatonboglár környéke; Megye: Somogy; Gasztro & Bor: mind, cukrászda/fagyizó, kávézó/teázó, spec.étkezés;

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások