NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Neked milyen a piknikmosolyod? - Paloznaki Jazzpiknik, 2018. augusztus 2-4.

 

Neked milyen a piknikmosolyod? - Paloznaki Jazzpiknik, 2018. augusztus 2-4.

Ebben az évben is csupa finomsággal pakolta tele a Paloznaki Jazzpiknik képzeletbeli kosarát. Vitathatatlan, hogy a Jazzpiknik az elmúlt hét év alatt folyamatosan megújult és fejlődött, de szerencsére a csodálatos paloznaki díszletet megtartották. Az idei piknikezők a hosszú hétvégét erősen indíthatták az angol virtuóz, Jamie Cullum örömzenélésével, és a hazánkban legismertebb - populáris jazz-t játszó - Geszti Péterrel zárják majd 2018-ban soraikat.

Ha valaki szereti a jó bort és a jó zenét, annak nyáron nem érdemes elhagynia a Balaton-felvidéket, hiszen rengeteg lehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat. Csütörtökön startolt el a 7. Paloznaki Jazzpiknik, amelyről Budavári Dórával beszélgettem. Dóri már régóta Rákász-Losonczy Judittal a Jazzpiknik kommunikációjáért felel, így első kézből ismerhettem meg a részleteket.

A paloznaki panoráma örök, de mi változott a hét év alatt?

Lett egy nagyszínpad a Lovas felőli focipályán, ahol olyan nagy koncerteket tarthatunk, mint a Jamie Cullum, a Soul II Soul, az Electro Deluxe. A faluban három kis színpad között járkálva megint más hangulatot találni: ott a Tájház udvar, ahol a nagy hazai neveké a főszerep. Emellett most már van a templom alatt pezsgő-terasz koncertekkel, és a Sáfránkert vendéglő előtt is szól a zene, ott két személyes jazz formációk játszanak. Fontos építőelem a gasztronómia, van pohárbetét, és a Homola Pincészetborai mellett a helyi borokat is borospohárból lehet kóstolni - ez egészen más hangulatot ad a fesztiválnak.

Kikkel álltok együttműködésben?

Idén először a nagyszínpadunk MOL Nagyon Balaton Nagyszínpad, jön a Nagyon Balaton kisbusz, és az első napra elhozzák Jamie Cullum után DJ Maestrot, aki még fokozza majd a hangulatot. A VeszprémFestpedig kezdettől fogva - amikor elkezdtünk nagyra nőni - segít bennünket, velük koprodukcióban kerül megrendezésre a piknik.

Nálatok nemcsak a zene fontos, hanem a kulináris élményekre is odafigyeltek. Miket kóstolhatunk meg idén?

A főszervező a Homola Pincészet, itt kapható lesz a reduktív, friss 100% Balaton, de lesznek dűlős, hosszabban érlelt tételek is, mint a Sáfránkert Olaszrizling, vagy a tihanyi Kékfrankos. A Paloznaki és Csopaki borok házában ott lesznek a Petrányi Pince, a Szent Donát Birtok, a Homonna Szőlőbirtok, a Figula Pincészet és a Jásdi Pince borai is. A gasztronómia streetfood jellegű, de a legjobbakat igyekeztünk összeválogatni, tavaly is volt a Céltorony BBQ, lesz a PolaPola, a Waffelland, a Burger Market, a meat and Sauce, a Cupákos, a Paneer, az A table!, vagy a környékbeli Tekeresvölgyi Sajtműhely és a Baricska Csárdais kitelepül.

Fábián Juli szerepe a kezdettől fogva fontos volt a piknik életében. Hogyan emlékeztek meg a fantasztikus énekesnőről?

Juli személyisége és energiája része volt és marad a fesztiválnak. Az énekesnő a Jazzpiknik kezdete óta hajtóerőnk és múzsánk volt, így az emlékére a korábbi kis színpadot (Tájház udvar), ahol anno Juli debütált nálunk, átkereszteltük Fábián Juli Színpadra.A színpadavatás pénteken (16.00 órától a Tájház udvarán) családias keretek között fog zajlani, utána lesz egy emlékkoncert a nagyszínpadon. Fellépnek: BigJohn Whitfield, Carl Avory, Tóth Vera, MC Kemon, Palásti Kovács Zoltán “Zoohacker”, Premecz Mátyás, Udvarhelyi Gábor, Bata István, Gábor Andor, DJ QCEE, Delov Jávor. 

Szerencsére a szervezőktől nemcsak a sajtóban érdekeltek kaphatnak információt, ugyanis a fesztivál honlapja nagyon sok hasznos információra és felmerülő kérdésre is kitér.

A jól bevált piknikbuszok részletes menetrendje segíti a résztvevőket abban, hogy ne kelljen senkinek megvonnia magától az ínycsiklandozó balatoni borok egyetlen cseppjét sem, és a kormány mögé kényszerülnie a végigbulizott este végén.

A Balatonon családdal nyaraló pároknak külön öröm lesz, hogy a Jazzpiknik már évek óta nemcsak a borfogyasztó felnőttekre gondol, hanem a legkisebbeket is megörvendezteti érdekes és fejlesztő társasjátékokkal.

Ez az esemény igazán gyerekbarát, és nemcsak az idelátogatóknak! A szervezők minden évben több fontos ügyet is támogatnak, idén viszont te is segíthetsz! A fesztiválon készült, #piknikmosoly hashtaggel feltöltött képek mindegyike után 50 forinttal támogatja a Bátor Tábor Alapítványt, így mosolyoddal te is mosolyt csalhatsz egy beteg kisgyermek arcára,  szebbé téve az ő nyarát is.

Szóval találkozzunk a 7. Paloznaki Jazzpikniken, és mutasd meg az igazi piknikmosolyod, miközben dúdolod, hogy Jazz & Wine!

Szerző: Deli Kitti | fotók: Vörös Ákos / redphoto.hu


vissza

Hozzászólások