NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Lelki feltöltődés - Everness

 

Lelki feltöltődés - Everness

A helyszínre érkezők nagy gondban vannak, ha azt a kérdést teszik fel nekik, hogy: "Mi van az Evernessen?" Nehéz bármit is kiemelni. A feltöltődés, tudatosság és a közösség triumvirátusa egy olyan spirituális elegyet alkot Alsóörsön, hogy akik még csak távolról szemlélték az itt sorakozó témákat, azok is találnak maguknak programot. Még nem késő elindulni, ha egy kis spirituális elmélyülésre vágysz a Balaton partján.

Hol keresd ezen a fesztiválon a tudatosságot? Mindenhol. Főként önmagadban. Ebben segítenek különböző előadások, workshopok és a kitelepülők jelentős része. Segítenek a saját utad megtalálásában az önismeret, a környezettudatosság, az egészséges táplálkozás vagy az életvezetés terén.

Everness fesztivál program magazin 2019

Apropó egészséges életmód; több kerekasztal beszélgetés és kóstolóval egybekötött workshop segíti a kulináris ízélmények megtapasztalását. Többet is megtudunk a veganizmusról, illetve mit mivel érdemes párosítani vagy mikor kell a kertben leszedni. Érdemes kis lépésekben haladni, beszélgetni a résztvevőkkel, de ne hagyjuk ki a profikat sem! A gasztronómia vegán ágának úttörői kitelepültek és örömmel kínálják húsmentes finomságaikat.Érdemes böjtként kezelni az itt töltött időt, amelyért a testünk és a Föld is hálás lesz.

A pacalpörköltön kívül mást nem igazán kell megvonnunk magunktól. Látszik, hogy a szervezők mindent megtesznek, hogy boldoggá tegyék a fesztiválozókat. Nyilván ez minden programszervező elhivatott feladata, de egy olyan rendezvényen, ami szemléletek szempontjából nagyon széles spektrumon mozog, ott kihívás mindenkinek megfelelni.

A rendkívül színes előadói palettán túl kézzelfogható eredmény a környezetbarát, fenntartható fesztivál képe. Partnereikkel karöltve biztosítják a szelektív hulladékgyűjtést (nagyon izgalmas szabaduló szobával a témában), a komposztálást (külön érdekesség a komposztoi, ami egy "alomszék", amivel segítjük a humusztermelést), tippeket adnak (vagy árulnak), hogy hogyan csökkentsük a háztartásunkban a hulladékot vagy mit tehetünk a klímaváltozás ellen. Emellett, aki teheti hozhat magával tányért, evőeszközt és kulacsot, és kérheti abba az árusoktól az enni- és innivalót, ezáltal kevesebb egyszer használatos eszköz kerül a szemetesekbe. Idén az italokat Evernesses repohárba is kérhetjük, amit vagy visszaváltunk vagy eltesszük emlékbe és máskor újból használjuk. A kemping vizesblokkjaiban a mosogatáshoz szükséges eszközöket is megtaláljuk, így senkit se tántorítson el a saját étkészlet használata. Itt mindenki örömmel fogadja ezeket, így a vízkeresztség megtörténik. A Pelso Campinget elhagyva már "rutinosan" kérheted máshol is a sajátodba az ételt. Aki még nem építette bele ezeket a mindennapjaiba, annak az Everness egy nagyon jó gyakorlóiskola minden téren. Bátran lehet tesztelni mindent következmények nélkül ès elkötelezettség nélkül.

Az önfeledt kikapcsolódás része nemcsak a gasztronómia, hanem a mozgás öröme, ami a lélek öröme is. Ezt a mozgást végezheted tánc vagy jóga formájában is, kipróbálhatod a népszerű vízi sportot a SUP-ot is, de persze a Balatonnál egy frissítő merülés is ellazít. Érdemes elnézni több ilyen interaktív programra, hogy utána a test pihenése közben az elme dolgozhasson egy-egy izgalmas előadást hallgatva.

Sőtér Sarolta - Nia

Komáromi Alexandra kathak tánc workshop

Érdemes jó előre felkészülni és jegyzetelni, hogy mik foglalkoztatnak igazán, azért, hogy a fesztiválon szembesülve, nehogy a bőség zavarában, gondban legyünk. Bár az is jól jár, aki hagyja, hogy elsodorják az impulzusok. A fesztiválozók nagy része szívesen teremt kapcsolatot, osztja meg tapasztalatait, ezért itt tényleg úgy érzi az ember, hogy megérkezett. Ez a korábban említett három kulcsszó utolsó eleme: a közösség. Ezt szombaton még jobban el tudjátok mélyíteni, délben ugyanis mindenhol leállnak a programok és a fesztiválközösség összekapcsolódik egy Világbéke Meditációban. Jó hozzájuk tartozni és az Evernessre testben és lélekben is megérkezni. Hétfőig még Alsóörs a spiritualitás Mekkája.

Szerző és fotók: Deli Kitti vissza

Hozzászólások