NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Háromnapos nosztalgia - 8. Paloznaki Jazzpiknik

 

Háromnapos nosztalgia - 8. Paloznaki Jazzpiknik

Az idei kínálatban sem maradunk emlékezetes nagy nevek nélkül, de újonnan felfedezett tehetségeket is hallhatunk az idei Jazzpikniken.

Bár az HBO dokumentumfilmje Michael Jacksonról nagy port kavart a köztudatban, a testvérek koncertje osztatlan sikert hozott Paloznakon. Már a fesztivál előtt elkelt a jegyek jelentős része.

A magyar közönség számára soha nem látott Jacksons formáció a pop koronázatlan királyának is emléket állított koncertjükkel, aki idén már 10 éve nincs közöttünk. Felcsendültek a legnépszerűbb Jackson 5 nóták és régi archív felvételek is vetítésre kerültek.

A közönség soraiban sok lelkes Michael Jackson rajongóval is lehetett találkozni. Köztük például egy hivatásos Jacko imitátorral, Prince Majesty-vel is összefutottunk. Ő több Jackson koncerten is volt korábban, sőt találkozott is a legendával. A testvérek koncertjét most látja először, de emiatt szívesen hazautazott külföldről, ahol imitátorként sokszor fellép. Sajnos többet nem is lehetett faggatni, hiszen a hasonlóság révén rengetegen akartak vele fotózkodni.

A Jacksons előtt a Peet Project fiatalos, tempós rigmusai már meghozták a kezdőnap hangulatát. Belegondoltál már, hogy milyen nehéz ugrálni és hegedülni egyszerre? Hát a frontember ezzel abszolút nem törődött a műsor alatt.
Peet Project a Jazzpikniken

Ebből ízelítőt kaphattok az alábbi klipből is, amely az idei Paloznaki Jazzpiknik hivatalos fesztiválhimnusza lett.

Peet Project - On My Way [Paloznaki Jazzpiknik Fesztiválhimnusz 2019]

Ezután a pokrócon üldögélő piknik hangulatnak a Jackson testvérek hamar véget vetettek. Ha nem az első sorokban nyomta valaki, akkor hátul a pokróca mellett rugózott a lába.

Jacksons a Jazzpikniken

Jacksons koncert Paloznakon

Bár vége a műanyagmentes júliusnak, nem szabad hagyni, hogy alábbhagyjon a lelkesedés. A Jazzpiknik fesztivál szintén segít benne, ugyanis környezetbarát tisztítószereket használnak, valamint a hulladékkal is környezettudatosan bánnak. Minden fesztiválnál előbb reagáltak a jelenségre és már a korábbi években is kiemelt szerepe volt ennek Paloznakon.

Idén már negyedik éve nem kerül műanyagba az ital a fesztiválon. Ennek egyik módja a betétdíjas boros pohár és a kukoráciából készült lebomló poharak. A Zöldövezet társulás önkéntesei dicséretre méltó szemfüleséggel vadásszák le a vaksötétben is a földön heverő szemetet, amit utána ők is a szelektív tárolóba tesznek. Emellett ők üritík a mindenhol kihelyezett szelektív-gyűjtőket és válogatják át a vegyes hulladékot, ami utána szintén a megfelelő helyre kerül. Így biztosan minden szemét a helyére kerül, de nekünk fesztiválozóknak is azért résen kell lennünk, hiszen a hanyagságunk nemcsak plusz munka másnak, hanem a környezetre is káros.

És, ha már elkanyarodtunk az evés-ivás felé: a balkáni ízektől kezdve a balatoni beachfood bajnok hamburgereken át mindenmentes süteményekig bármit falatozhat az ember miközben hallgatja a jobbnál jobb koncerteket.

A templom tövébe eldugott Taittinger jazz és pezsgőbárban pokrócon ülve vagy kis asztal mellől ízlelhetjük meg a kiváló borok mellett a prémium pezsgőkínálatot. Paloznak méltán híres éttermének teraszára telepített színpad a romantikus vacsora hangulatra vágyóknak ideális helyszín. A bevállalósak alkoholos fagylaltot is nyalhatnak az utcán sétálgatva desszertként.

A pénteki naphoz az időjárás annyira nem volt kegyes, de reméljük Rick Astley mindenkit tud emlékeztetni, hogy a rossz idő ellenére is: “Never gonna give you up”

Rick Astley - Never Gonna Give You Up (Video)

Szerző és fotók: Deli Kitti vissza

Hozzászólások