Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

VeszprémFest

VeszprémFest Program kezdete: július 11.
Program vége: július 15.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Györöki Szüret és Halászléfőző Fesztivál

Györöki Szüret és Halászléfőző Fesztivál Program kezdete: szeptember 01.
Program vége: szeptember 01.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Szigligeti Süllőfesztivál

Szigligeti Süllőfesztivál Program kezdete: október 20.
Program vége: október 22.
Település: Szigliget
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, egyéb, mind

Gyenesdiási Bornapok - Bormustra

Gyenesdiási Bornapok - Bormustra Program kezdete: július 12.
Program vége: július 15.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Budafai Arborétum

Budafai Arborétum Település: Kiscsehi
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túraútvonal, arborétum, term.véd.terület, túra/séta

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta Program kezdete: május 19.
Program vége: május 21.
Település: Balatonföldvár
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: mind, sport/verseny, egyéb

Spuri FélBalaton Szupermaraton

Spuri FélBalaton Szupermaraton Program kezdete: március 24.
Program vége: március 25.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Balatoni Hal- és Borünnep | Füredi Pünkösdölő

Balatoni Hal- és Borünnep | Füredi Pünkösdölő Program kezdete: május 18.
Program vége: május 21.
Megye: Veszprém
Régió: Balatonfüred környéke
Program: gasztro/boros/sörös, mind
Ünnepek & Alkalmak: Pünkösd

Bor és Kenyér Ünnepe

Bor és Kenyér Ünnepe Program kezdete: augusztus 16.
Program vége: augusztus 20.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind

Romantikus Reformkor

Romantikus Reformkor Program kezdete: szeptember 20.
Program vége: szeptember 23.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok

Fergeteges Halott Pénz koncerttel nyitott a PLÁZS Siófok

2017.06.26.

Fergeteges Halott Pénz koncerttel nyitott a PLÁZS Siófok

Siófok a nyár fővárosa. A pezsgő éjszakai élet, az árusok, éttermek és büfék sokasága a főszezonban szinte mágnesként vonzza a turistákat. Amíg napközben másra sem vágyunk a településen, mint hogy csobbanjunk egyet a Balaton hűsítő vizében, vizibiciklizzünk vagy hajózzunk egyet, addig éjszaka a dübörgő zene és a szórakozóhelyek csalogatnak.

A PLÁZS Siófok tavaly nyitotta meg a kapuit, és ezzel megalapozta az éjszakai koncertekhez szükséges partyhangulatot is.

A fehér homok, a gyönyörű fotelek, és a füvön elhelyezett edzőgépek nagyon népszerűek a pihenni vágyók körében, a koktélokról nem is beszélve.

Mivel a fővárostól autóval, és vonattal is csupán egy órára van Siófok, ezért akár egy napra is érdemes lemenni, strandolni, pihenni, és bulizni is. Ha pedig buliról beszélünk, mi más nyithatná meg méltóbban az idei nyarat, mint a PLÁZS Siófok koncertje? Idén a Halott Pénz lépett fel a PLÁZS nyitóbuliján, mi pedig izgatottan vártuk a koncertet, hiszen már tavalyis fergeteges hangulatot varázsoltak a srácok a színpadra.

Bátran állíthatom, hogy talán soha senki nem várta még annyira türelmesen a Halott Pénz koncertjét, mint a PLÁZS közönsége. Már este hétkor olyan hideg szél süvített a Balaton vize felett, hogy kétséges volt, vajon lesz-e koncert, vagy elmos mindent az eső. Kisvártatva meg is érkeztek a hatalmas fekete felhők, és velük együtt a Lóci játszik is. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös versenyének, a Nagy-Szín-Pad!-nak a fődíját a közönségszavazatok alapján 2017-ben a Lóci játszik nyerte, így idén számos rendezvényen találkozhatunk velük. A Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Strand Fesztivál, a Campus Fesztivál, a Budapest Park Nagyszínpada mellett a MOL Nagyon Balaton rendezvényein és az Akvárium Klubban is fellépnek majd. Június 17-én a Halott Pénzzel együtt nyithatták meg a siófoki PLÁZS idei szezonját.

Amíg a Halott Pénz koncertjére vártunk, lesétáltunk a vízpartra, és meg kellett állapítanunk, hogy még mindig az Aranypart az egyik legtrendibb hely a Balaton partján.

A PLÁZS minden egyes négyzetmétere a luxust és a kényelmet hivatott szolgálnigyönyörű környezetben pihenhetnek az ide látogatók még este is, a koncertek előtt.

Kivéve persze ezen a napon. Most mindannyian megpróbáltunk szélárnyékot keresni, és előkerültek a nyári kabátok, vastag pulóverek is.

A Halott Pénz a vártnál egy kicsit korábban kezdett, és a rossz idő ellenére szuper hangulatot varázsoltak nagyjából már az első öt percben. Ezek a srácok tudnak valamit.

Járai Márk és Marsalkó Dávid még meg sem szólalt, de a lányok sikítását már az északi parton is hallani lehetett, és persze muszáj megemlíteni a zenekart is, ami minden fellépésen egyre jobb és jobb.

Voltunk már néhány Halott Pénz koncerten, de soha nem tudjuk megunni, főleg nem akkor, ha a Balaton partján hallgathatjuk őket.

A PLÁZS VIP részéről természetesen még élvezetesebb volt a koncertet hallgatni, de sajnos hamar le kellett mennünk innen a küzdőtérre, mert a szél elviselhetetlen erővel fújt. Talán ez volt az egyetlen negatívum a nyitó bulival kapcsolatban, de ezt is feledtetni tudta a Halott Pénz. Ahogyan a szólás is tartja, a srácok tudják, mitől döglik a légy.

A dalszövegeket mindenki kívülről fújta, és Marsalkó Dávid egy aranyos játékkal még azt is elérte, hogy mindannyian megöleljük a mellettünk álló embert. Remek napot zártunk a koncerttel, a PLÁZS pedig remek szezont nyitott vele.

Míg tavaly a Wellhellora tombolt a közönség, addig most a Halott Pénz táncoltatta, énekeltette meg a közönséget az idei első nagy Plázs bulin. Reméljük, hogy a többi soron következő koncert is ilyen nagy sikert fog aratni az Aranypart első számú szórakozóhelyén. Mindenképpen látogassatok el ide, nem fogtok csalódni!

Szerző: Kristóf Eszter

fotók: Kristóf Eszter / PLÁZS Siófok

vissza

Hozzászólások