NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

50 éves a Veszprémi Egyetemi Napok

 

50 éves a Veszprémi Egyetemi Napok

A Veszprémi Egyetemi Napok ötvenéves múltra tekint már vissza. Ez sokkal több mint egy fesztivál. De honnan is ered ez a régi hagyomány?

A Veszprémi Egyetemi Napok-nak (VEN) Ferencz Béla volt a megálmodója és keltette életre 1969-ben. Magyarországon ez volt az első egyetemisták részére szervezett rendezvény, amely példát azóta több egyetem is követ.

Csrepka Máté, a XXVII. diákrektor és a VEN alapítója Ferencz Béla

Béla bácsi, alias Leó pápa az egyetemistákat csapatokba szervezte, hogy különböző műsorok és vetélkedők után a legrátermettebb csapat kapitánya elnyerje az egyetem diákrektora címet.

Az előző évek diákrektorai

Az iskolás évekből talán sokak által ismert fordított nap tematikájára Veszprémben fordított hét veszi kezdetét a VEN ideje alatt, és mindenki „VEN polgárrá” válik. Miután Veszprém polgármestere átadta a várost az egyetemistáknak, a település összes polgára (természetesen minden egyetemista, egyetemi tanár és egyetemi dolgozó is) "VEN polgárnak" számít. A megnyitón a Pannon Egyetem rektora lemond rektori címéről és a VEN hetére átadja az egyetemet a "VEN polgároknak", és erre az időre maga is hallgatóvá válik. 

Veszprémi Egyetemi Napok

A bevonulás évek óta nagy szenzációja Veszprémnek. A csapatok az Óváros téren bemutatkoznak a város lakói előtt, majd közösen az egyetem felső kampuszára vonulnak. Nagy látványosság ez, hiszen a csapatok különböző témáik szerint karneváli hangulatot varázsolnak a veszprémi macskakövekre. Az idei évtől a szervezők megnyitották a VEN hagyományos műsorát, hogy mindenki számára elérhető legyen. Az egyetem főépületének aulájában lesznek a műsorok és az új diákrektor kihirdetése is, amely esemény ingyenesen, bárki számára elérthető lett ezáltal. 

Érdemes ellátogatni a hagyományos programelemekre mindazoknak, akik pályaválasztás előtt állnak és nosztalgiából azoknak, akik egykoron az egyetem padjait koptatták, de mindazoknak is kellemes kikapcsolódás lehet a VEN, akik a fiatalokat nézve maguk is visszaidéznék ezeket az önfeledt bohóckodással telt éveiket.

Érdemes szót ejteni a program zenei kínálatáról is, hiszen az 50 éves jubileumhoz méltó muzsikus gárda állhat majd színpadra április 29. és május 4. között. A nagy nyári fesztiválok most már örökös bútordarabjai is hallatják hangjukat Veszprémben: PunnanyMassif, Halott Pénz, Necc Party, Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega. A 2019-es VEN sztárvendége, Tujamo, aki a zárónapon pezsdíti majd fel a hangulatot. Nézd meg a teljes programkinálatot, és ide kattintva vásárold meg a jegyed / bérleted! 

TIXA - jegyek online // Veszprémi Egyetemi Napok 2019

Az idei év a Veszprémi Egyetemi Napokkal nyitja meg a fesztiválszezont, ahova nem csak egyetemistákat várnak. A  szervezők remélik, hogy minél többen szeretnének egy hétig igazi "VEN polgárokká" válni és együtt ünnepelni a közösségépítés egyik mintaadó rendezvényét és mozgatóit: a hallgatókat.


Szerző: Deli Kitti | fotók: Veszprémi Egyetemi Napok


vissza

Hozzászólások