NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Világkupa és Magyar Úszás Napja Füreden

2018.06.09.

Nyílt vízi úszó világkupa helyszíne lesz Balatonfüred. A Magyar Úszás Napjának csúcspontjaként rendezett versenyen 27 országból mintegy 150 sportoló áll rajthoz. Utána a magyar bajnokság illetve a Magyar Úszás Napja versenyei következnek. A sportág legjobbjai és lelkes amatőrök együtt a Balatonban.

A június 16-án, szombaton rendezendő Világkupa közel harminc nemzetet képviselő mezőnyének tagjai 10 kilométeres távon mérik össze majd az erejüket.

A táv mindkét olimpiai címvédője, a férfiaknál a holland Ferry Weertman, a nőknél pedig honfitársa, Sharon van Rouwendaal is rajthoz áll.

Az úszók a Révész-Halász szobroknál rajtolnak, a verseny jobbára a sétány előtt elterülő vízfelületen zajlik.

Halász és Révész szobra - Balatonfüred

Település: Balatonfüred; Régió: Balatonfüred környéke; Megye: Veszprém; Nevezetesség: mind; Kult. & Szórakozás: mind, szobor(park);

A Világkupa versenyét követően bárki kipróbálhatja a profik pályáját, hiszen délután egykor indítják útjára az amatőrök versenyét. A parton a magyar úszósport sztárjaival lehet majd találkozni, itt lesz több olimpiai bajnok úszó is, többek között Risztov Éva, Wladár Sándor, Gyurta Dániel, Kovács Ágnes és Szabó József.

A Világkupa és az azt követő Magyar Úszás Napja eseményeit a Vitorlás téren illetve a vízben elhelyezett kivetítőkön is lehet majd követni. Részletes program itt.

A Vitorlás téren június 11-én, hétfőn kezdik meg a világkupa helyszínének kialakítását. A 150 férőhelyes nézői lelátót valamint a fele ekkora VIP lelátót, 14-én, csütörtökön állítják fel. A nézői lelátóra bárki felülhet, nem lesz belépőjegy sem. A verseny befejeztével, már 16-án, szombaton este tíz órakor megkezdik a lelátók bontását.


2010 óta adunk helyet a nyílt vízi versenyeknek a városban, ezek közül kiemelkedik a tavalyi világbajnokság, amely a sportszakmai sikerek mellett a városimázst is erősítette, és amelynek kapcsán számos fejlesztés valósult meg. Balatonfüredet már a nyílt vízi úszás városának is lehet nevezni

– fogalmazott Bóka István, Balatonfüred polgármestere.


A világkupa nyolc állomásból áll, ezekből kettőt rendeznek Európában. A magyarországi verseny összdíjazása 30 ezer dollár. A tavalyi, füredi világbajnokság győztesei közül hárman is indulnak a versenyen, Weertman mellett a brazil Ana Marcela Cunha és a francia Axel Reymond.

Rasovszky Kristóf tavaly három világkupa viadalt is megnyert, összesítésben pedig negyedikként zárt.


Balatonfüreden mindenképp dobogós helyezést szeretnék elérni. Ha lehet, akkor a tetején állnék

– nyilatkozott a magyar úszó.


Az egész szezonom olyan, mint ahogy úszni szoktam, hátulról jövök felfelé. Ugyan az Európa-bajnokságra készülök, de a legfontosabb világkupa állomás egyértelműen a balatonfüredi

– mondta Olasz Anna a verseny sajtótájékoztatóján.


forrás: balatonfured.hu


További cikkek Balatonfüred / Sport témában

vissza

Hozzászólások