NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Valóra váló kisvasút-álom: újraélesztik a Balatonfenyves-Csisztafürdő vonalat

2019.01.26.

Az egész térség számára siker, hogy 650 millió forint TOP-os támogatást nyert Balatonfenyves a helyi kisvasút több mint tíz évvel ezelőtt „felfüggesztett”, Csisztafürdői ágának, valamint a végállomás vendéglátó egységének felújítására – nyilatkozta Lombár Gábor a település polgármestere a hirbalaton.hu-nak.

A polgármester beszámolója szerint a balatonfenyvesi kisvasút fennmaradásáért és fejlesztéséért régóta küzdő térség 2016-ban nyújtott be pályázatot támogatásért, Balatonfenyves gesztorságával. A térség régi vágya, hogy a Balaton-partról ismét el lehessen jutni a Nagybereken átvágó vasúton mindössze 5-6 kilométerre lévő Csisztapuszta gyógyfürdőjébe, ami közutakon csak nagy kerülővel érhető el.

Balatonfenyves


Most, hogy sikerült a célra támogatást nyerni, minél előbb szeretnénk elkezdeni a munkát, amihez korábbi kormánydöntés alapján már készültek tervek az elmúlt években, így legcélszerűbb ezek frissítése


– mondta Lombár Gábor. Hozzátette, a pályázat benyújtása előtt történt utoljára állapotfelmérés, így azzal kell majd kezdeni. Mivel a kisvasút üzemszünet alatt lévő, a Nagyberekben haladó szakaszának felújítása nem zavarja a turizmust, a munkálatok nyáron is folyhatnak majd.

A polgármester elmondása szerint egy korábbi kormányzati döntés szerint megkezdődött a tervezése a jövőre 70 éves fennállását ünneplő balatonfenyvesi kisvasút Somogyszentpálra tartó főág-felújításának is.

Csiszta Fürdő - Buzsák

A balatonfenyvesi Magyarország azon ritka kisvasútja, amely közszolgáltatásként egész évben szállít utasokat a Balaton-part és Somogyszentpál között, és emellett a Dél-Balaton egyik kedvelt turisztikai attrakciója. A vonatok az üzemben maradt 14 km hosszú távot 40 perc alatt teszik meg.

forrás: hirbalaton.hu


Balatonfenyves # Közérdekű # Közlekedés # Strand, fürdő

vissza

Hozzászólások