NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Vágányzár a Balaton déli partján Mészáros Lőrinc miatt

2016.04.13.

Elkezdődik a felcsúti gázszerelő által emelt áron megnyert vasútfelújítás Szántód és Balatonszentgyörgy között.

Pótlóbuszok járnak a vonatok helyett következő hónapokban a Balatonszentgyörgy-Kőröshegy-Szántód vasútvonalon a vágányzár miatt. Csütörtöktől az előkészítő munkák indulnak, jövő szerdán pedig már ténylegesen a pályát veszik kezelésbe az építőmunkások. Ha elkészül, a jelenleg helyenként csak óránként hatvan kilométeres sebességgel haladó vonatok 2018 nyarától már százas tempóval száguldhatnak.

A vágányzárak ütemezése:

2016. április 14. (csütörtök) – 2016. április 22. (péntek) Szántód-Kőröshegy és Balatonszemes között. Siófok és Balatonszemes között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. 2016. április 22. (péntek) – 2016. április 28. (csütörtök) Szabadbattyán és Balatonszemes között kiterjesztett vágányzár, a MÁV is végez munkálatokat, illetve a Dél-Balaton I. ütem jótállási munkálatai szintén zajlanak. Vonatpótlás Szabadbattyán és Balatonszemes között. 2016. április 29. (péntek) – 2016. június 10. (péntek) Szántód-Kőröshegy és Balatonszemes között. Siófok és Balatonszemes között vonatpótló buszok közlekednek.

A felújításra kiírt közbeszerzés tervezett ára egyébként majdnem 52 milliárd forint volt – el kél a pénz, mert most a pálya nagy része borzasztó állapotban van. Csakhogy ennél a projektnél is bekopogott a mumus: végül valahogy megdrágult az eredeti számításokhoz képest. A munkát 20 milliárddal többért, 72 milliárd forintért végezheti el az R-Kord, a ­V-Híd és a Swietelsky konzorciuma. Most pedig jöjjön a nagy leleplezés: kinek az érdekeltségébe tartozik a konzocrium egyik tagja, az R-Kord?

Természetesen (?) Mészáros Lőrincé, a gázszerelőből lett milliárdos polgármesteré.

Tekintsünk most el Orbán Viktor bizalmasának az eposzi jelzőitől! A lényeg, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint rendben van a drágulás, mert többletmunkák adódtak és erre a közbeszerzési törvény egyébként is lehetőséget ad.

Többletmunkák vagy téves előzetes számítások? - abból Vas megyében is találunk bőven. Mint ismert, kétszer is drágult a Haladás Sportkomplexum beruházása. De elnézhettek valamit a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosításánál, mert a költségek ott is emelkedtek. Talán mondani sem kell, hogy mi a közös a stadionban és a vasútvonalakban:

Mészáros Lőrinc, a gázszerelőből lett…

Nem folytatjuk, már úgyis tudják. Itt olvashatnak bővebben arról a fránya Közbeszerzés-Drágító-Mumustól, hiszen nem árt tudni, hogy piaci ár többszörösét is ellophatják a közbeszerzéseknél a Korrupciókutató Központ legfrissebb jelentése szerint. Ha pedig utaznak, akkor az átszállásnál tessék vigyázni!

forrás: www.nyugat.hu

vissza

Hozzászólások