NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Újraindult a kompközlekedés a Balatonon

2017.02.28.

Az átkelő hajók a vastag jégtakaró miatt nem jártak 51 napig. A személyszállító hajók húsvét nagyszombaton visznek majd először utasokat.

fotó: Mándli Gábor

Több mint egy hónapig álltak a balatoni kompok. A Szántód Tihany közötti járatot január 6-án állították le, mert akkor már túl vastag volt a jég, hogy feltörjék. Legutóbb öt éve kellett a téli időjárás miatt hosszabban vesztegelniük a kikötőben.

A kompok mostantól menetrendszerűen járnak, óránként futnak ki Szántódról és Tihanyból is. A személyszállító hajók indulására azonban húsvétig kell várni.

A hajózási társaság dolgozóinak addig is akad tennivalójuk. A siófoki telephelyen még félkész állapotban van a Nemzeti Regatta Siófok 2016 nevű hajó, amit nagypénteken avatnak fel.

„Ez a hajó még a Szovjetunióban gyártódott a 60-as években, utána került Magyarországra, Budapestre, aztán vásárolta meg a Balatoni Hajózási Zrt. és a Sió-csatornán érkezett 2014-ben ide a siófoki telephelyre, 15-ben álltunk neki a munkálatok alapozásának, most pedig már a kivitelezés végső szakaszában járunk, tehát most már a hajó szerkezetileg, motorikusan készen áll”

– mondta a Balatoni Hajózási Zrt. PR- és marketingvezetője, Mihalovics Dóra.

forrás: hirtv.hu

vissza

Hozzászólások