NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Újraéled a Kulipintyó Balatonföldváron

2018.02.20.

Kívül belül megújul a balatonföldvári Kulipintyó az idei szezonra. A villa turisztikai célú fejlesztése során új idegenforgalmi funkciókkal bővül 120 M FT értékben – adja hírül hivatalos weboldalán a város.

Az államtól 2012-ben ingyenes vagyonjutatással városi tulajdonba került villát első lépésben felújítják. A pályázati forrásból kicserélik a nyílászárókat és a fa zsalugátereket az egész épületen. Megújul a tető a kémény, a csapadékcsatorna, hőszigetelést kap az emelet feletti födém. Kialakításra kerül egy akadálymentes mosdó is, a légkábelt pedig földbe helyezik. A pályázatnak köszönhetően az épület díszkivilágítást kap.

Kulipintyó Villa - Helytörténeti és régészeti kiállítás - Balatonföldvár

Település: Balatonföldvár; Régió: Siófok környéke; Megye: Somogy; Kult. & Szórakozás: mind, múzeum/galéria; Nevezetesség: mind, emlékház/-hely, látogatóhely;

Második ütemben a Kulipintyó turisztikai fejlesztése valósul meg, melynek köszönhetően egy interaktív kiállítás készül. A látogatók betekintés nyerhetnek a Széchényi család és a kor arisztokráciájának életébe. A kiállítás az 1900-as évek első felének hangulatát lesz hivatott visszaadni korabeli bútorokkal, berendezési tárgyakkal, ruhákkal, kellékekkel. Bemutatásra kerülnek Balatonföldvár villáinak a történetei és a hozzá köthető híres emberek is, de látható lesz az Afrika vadász Széchényi Zsigmond életét bemutató film is.

forrás: hirbalaton.hu


További cikkek Balatonföldvár témában

vissza

Hozzászólások