NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Új fesztivál Balatonlellén: Kishegyi Kortyok és Falatok április 14-én

2018.04.12.

Balatonlelle és Balatonboglár borászai, vendéglátósai, cukrászai összefogtak. Április 14-én először rendezik meg a Kishegyi Kortyok és Falatok fesztivált, ami kiváló borokról, különleges ételekről, túrákról és vásárról is szól, egy páratlan természeti környezet, a lellei Kishegy bemutatásával – Tóth Balázs főszervező közlése szerint.

Az I. Lellei Gasztro Farsang sikerén felbuzdulva – ahol az eső és a rossz idő ellenére annyi ember gyűlt össze, hogy alig lehetett beférni a rendezvénysátorba – a helyi borászok, vendéglátósok, cukrászok egy új tavaszi programot szeretnének meghonosítani.


Sajnos kevesen ismerik a lellei Kishegyet, annak ellenére, hogy Lelle pecsétje 1760-ból már az akkoriban is működő helyi borkészítés hagyományaira utal. A Kishegyi Kortyok és Falatok nevű rendezvény a Hegyszépítő Társaság ötlete nyomán, Balatonlelle és Balatonboglár meghatározó éttermeseinek, borászainak, cukrászdáinak összefogásával szerveződik


– számolt be a főszervező.

A Kishegyen működő éttermek és borászatok karöltve, 7 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap.

A program nem csak evésről és ivásról szól. Vezetett gyalog és kerékpár túrát, kézműves vásárt, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők!


A Kishegy az életünk! A Hegyszépítő Társaság a kishegyi csárdatulajdonosok, borászok, borkedvelők szerveződése. Akik ebben benne vannak, azoknak a szívügye a Kishegy. Szeretnénk, ha minél többen megismernék, és minél többen ellátogatnának ide nem csak a Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényre, hanem akár az év minden napján


–  mondta Fárbás Anett, a rendezvény egyik szervezője.

Balatonlelle történetének legnagyobb fesztiváljára készülnek szombaton, április 14-én, 7 étterem, 12 borászat, 3 cukrászda és több kézműves részvételével, amihez a meteorológusok 20 fokot és napsütést ígérnek.

Kishegyi Kortyok és Falatok

null

Tóth Balázs beszélt arról is, hogy a balatonlellei vállalkozók évek óta sokat tesznek azért, hogy a Balaton egész évben vonzó legyen a turisták számára.


Azt, hogy jó úton járunk, hogy van igény a folyamatos programokra, jól mutatja az április 28-ára meghirdetett Fuss Neki Futófesztivál is, amire már most több, mint ezer fő nevezett. Ez olyan siker, amire még a szervezők sem számítottak


– tette hozzá.

forrás: hirbalaton.hu


További cikkek  Balatonlelle Bor, borászat, szőlő, szüret / Gasztronómia / Kerékpározás témában

vissza

Hozzászólások