NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Tényleg ennyibe kerül a Balaton-átúszás? Mit adnak ennyi pénzért?

2016.06.23.

Idén július 2-án, szombaton próbálkozhatunk a magyar tenger átúszásával. Ha mi is belevágnánk, akkor érdemes előre regisztrálnunk, hogy ne kelljen sorba állnunk a rajtszámért. A nevezési díjat azonban így is a helyszínen kell fizetnünk. Mutatjuk, mennyi pénzzel készülj az átúszás napjára.

Jó idő estén 2016-ban július másodikán, vagyis jövő hét szombaton úszhatjuk át a Balatont. Persze a szervezők három tartalékidőponttal is készülnek:

  • július 9.,
  • július 16.,
  • július 23.

A táv összesen 5 200 méter. Indulni a Balaton északi partján fekvő Révfülöpről lehet, a cél pedig a túloldalon lévő Balatonboglár. Jelentkezni már reggel 7-től lehet a révfülöpi focipályán, úszni azonban csak 8-tól tudunk. Legkésőbb még délután 2-kor vághatunk bele az átúszásba, de ez a késői kezdés a lassabban úszóknak nem ajánlott, mert csak 6-ig maradhatunk a vízben.

Ezen felül érdemes magunkkal vinni egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolást is. Ha esetleg ez nincsen nálunk, akkor a helyszínen még lesz lehetőség orvosi ellenőrzésre, de itt is számolhatunk azért majd némi sorral. Az orvosi papír nélkül pedig nem indulhatunk el.

kép forrása: balaton-atuszas.hu | Kele János

Az úszás alatt 20-30 méterenként álló hajók és motorcsónakok biztosítják az útvonalat. Azt pedig, hogy mennyi idő alatt teljesítettük a távot onnan tudhatjuk, hogy a kezdésnél és célban is leolvassák a karszalagunkon lévő vonalkódot.

Mennyi az annyi?

A Balaton-átúszás nevezési díja 8 000 forint/fő. A 14 éven aluliaknak, vagyis a 2002-ben és az utána születetteknek 3 000 forint/fő. Fontos azonban tudni, hogy a 14 éven aluli úszók csak felnőtt kísérettel teljesíthetik a távot. Ezért az összegért az úszókat a célban némi enni- és innivaló, és a verseny egyedi pólója várja.

Hogyan érdemes menni?

Aki autóval vág neki az útnak, az mindenképpen számoljon a megnövekedett forgalommal, és azzal is, hogy bármelyik helyszínre érkezünk a parkolási lehetőség eléggé korlátozott.  Emiatt pedig a helyi tömegközlekedési járatokat is érdemes lehet majd  használni.

A rendezvény napján Révfülöp és Balatonboglár között bérelt hajójáratok közlekednek, ezeket azonban csak versenyzői karszalaggal lehet ingyenesen használni. Amennyiben Balatonboglár mellett döntünk, akkor Budapestről oda-vissza körülbelül 288 kilométert kell megtennünk, a Révfülöpre érkezőknek pedig valamivel többet, összesen 314-et.

Egy átlagos 7 literes fogyasztással és 340 forintos benzinárral számolva, az útiköltségünk 7 000 - 8000 forint körül mozog, és ehhez jön hozzá még a 2 975 forintos autópálya-matrica díja.

Így összesen autóval az utazás költsége 10-12 ezer forintra tehető.

Mi a helyzet a vonattal?

Budapestről Balatonboglárra, vagy Révfülöpre vonattal 2 - 2,5 óra alatt lejuthatunk. A másodosztályú felnőtt jegyekért pedig 2 830 - 3 245 forint között kell fizetnünk. 

Vagyis vonattal fejenként az utazás költsége oda-vissza közel 6 000 forintba kerül.

Jó tanácsok az úszáshoz

A szervezők az esemény hivatalos honlapján néhány jó tanácsot is összegyűjtöttek az úszóknak:

  • 24-25 fokos víznél még nem igazán számít, de ha víz 22 foknál is hidegebb, akkor már komolyan kell venni a lezsírozást
  • Három órával az úszás előtt egy bőséges étkezés nem okozhat gondot, de érdemes kerülni a túl zsíros és fűszeres ételeket
  • Az úszás közben nem érdemes stílust váltani, ahogy elkezdtünk úszni úgy érdemes befejezni is a távot

forrás: penzcentrum.hu


>>> megnézem a programleírást <<<

vissza

Hozzászólások