NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Szombaton lesz az I. Murci Fesztivál a balatonlellei Kishegyen

2018.10.16.

A Kishegyi Kortyok és Falatok sikerén felbuzdulva újabb program színtere lesz a balatonlellei Kishegy. Az október 20-án déltől késő estig tartó I. Murci Fesztiválon a főszerepben a hal, a vad, no meg a Murci lesz, és a mulatság sem marad el.

Kiváló borok, különleges ételek, páratlan természeti környezet. Így hirdették a szervezők április közepén a balatonlellei Kishegyi Kortyok és Falatok névre keresztelt rendezvényt, amin közel 6 000 ember vett részt. A Balatonlelle és Balatonboglár meghatározó éttermeseinek, borászainak, cukrászdáinak összefogásaként létrejött rendezvény sikere után nem volt kérdés a folytatás:

október 20-án, szombaton a lellei vállalkozók ismét birtokba veszik a Kishegyet

– áll a szervezők közleményében.

A Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel és cukrászdákkal karöltve, 7 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. Ezen kívül vezetett gyalog és kerékpár túrát, kézműves vásárt, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők. Este a kápolna melletti parkolóban felállított rendezvénysátorban Abba Show-val lép fel Gallusz Niki és a Club 54 zenekar. 

Előbb elkészültek az újborok, de akad még murci is 

Bár az időjárás megtréfálta a borászokat, a korai szüret miatt a megszokottnál jóval előbb készültek el az újborok, de azért természetesen lesz lehetőség Murcit is kóstolni.


Arra, hogy jó úton járunk az egész éves Balaton koncepciónkkal a legjobb visszajelzés, hogy több szállásadó szobái már nyár közepén elkeltek a Murci Fesztivál idejére. Hatalmas büszkeség, hogy egyre többen tudják, hogy a Balaton télen nyáron menő!


mondta el Tóth Balázs, a rendezvény egyik főszervezője.

Igrínyi Ákos, a Hegyi Csárda tulajdonosa szerint


A Kishegyre nem csak nyáron érdemes ellátogatni, minden évszakban gyönyörű.


A szervezők célja továbbra is az egész éves Balaton koncepciójának népszerűsítése, éppen ezért a szezont meghosszabbítva idén sokkal tovább vannak nyitva az éttermek és a borászatok, többen egész évben várják a vendégeket.

A meteorológusok ígérete szerint marad a vénasszonyok nyara, 20 fok és napsütés várható, így mindenképpen érdemes a négy napos hosszú hétvégét Balatonlellén tölteni – üzenik a szervezők.

Murci Fesztivál a Kishegyen - Balatonlelle

forrás: hirbalaton.hu


További cikkek Balatonlelle / Bor, borászat, szőlő, szüret / Gasztronómia témában  

vissza

Hozzászólások