Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató Program kezdete: augusztus 24.
Program vége: augusztus 26.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind

Murcifesztivál

Murcifesztivál Program kezdete: szeptember 28.
Program vége: szeptember 30.
Település: Ábrahámhegy
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Művészetek Völgye

Művészetek Völgye Program kezdete: július 20.
Program vége: július 29.
Település: Kapolcs
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Első hajó fogadása Balatonfüreden

Első hajó fogadása Balatonfüreden Program kezdete: március 31.
Program vége: március 31.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Szigorúan ellenőrzött nyaralók - Megfigyelés és beszervezés Siófokon

Szigorúan ellenőrzött nyaralók - Megfigyelés és beszervezés Siófokon Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: mind, gyerekbarát

Maratonman Füred Őszi Futam

Maratonman Füred Őszi Futam Program kezdete: szeptember 16.
Program vége: szeptember 16.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Spuri MaratonFüred

Spuri MaratonFüred Program kezdete: március 24.
Program vége: március 24.
Település: Badacsonytomaj
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

BORTRIATLON

BORTRIATLON Program kezdete: május 12.
Program vége: október 14.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton

McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton Program kezdete: május 19.
Program vége: május 19.
Település: Siófok
Megye: Somogy
Régió: Siófok környéke
Program: sport/verseny, mind

Veszprémi Tavaszi Fesztivál

Veszprémi Tavaszi Fesztivál Program kezdete: február 25.
Program vége: április 07.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, mind

Somogyban dolgozhatnak a pályaépítők

2016.04.13.

Megújul a dél-balatoni és a Kaposvár–Fonyód rész
Ezen a héten már dolgozhatnak a pályaépítők a Szántód–Balatonszentgyörgy közötti vasútvonal felújításán. Így 2018 nyarára a dél-balatoni vonal teljes szakaszán megújul a pálya, csökken a menetidő, és korszerűbbek lesznek az állomások. - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/52389/Somogyban_dolgozhatnak_a_palyaepitok#sthash.8sa0Nvnl.dpuf

Megkezdődhet a dél-balatoni vasútvonal Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti 53 kilométer hosszú szakaszának korszerűsítése, miután eredményesen zárult a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közbeszerzési tendere. A pályázatra három konzorcium adott érvényes ajánlatot, köztük a legolcsóbbat a Déli part 2016 Konzorcium – R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft. – nyújtotta be nettó 72,38 milliárd forint értékben. Az átépítésre a Strabag Kft., TRSZ Kft., valamint a Subterra-Raab Kft., Dömper Kft., Pannon-Doprastav Kft. alkotta konzorciumok adtak még érvényes ajánlatot.

Mint azt a NIF közölte, a beruházás kapacitásnövelő beruházással is együtt jár. Balatonszemes és Balatonlelle felső között új, második vágány épül, amely a forgalom zavartalanságát, a menetrendek betartását segíti elő. A szakaszon tizenöt kilométer hosszú zajárnyékoló fal létesül, és harminckét kilométer hosszban rugalmas, rezgéscsillapító sínágyazatot telepít a kivitelező a kritikus helyeken a környéken élők nyugalma érdekében.

Fonyód állomás és Bélatelep között új hullámtörő épül, Balatonmária­fürdőn az Őrház utcánál a tervek szerint új megállóhely létesül, így a környékbeli nyaralók, mind Balatonmáriafürdő alsó, mind pedig Balatonmáriafürdő állomás felől könnyebben megközelíthetők lesznek. A projekt tartalmazza az állomásokon magasperonok építését, biztosítva az esélyegyenlőség feltételeit, ezzel együtt a létesítmények átépítésével kényelmesebbé és biztonságosabbá válik az utasok fel- és leszállása.

A dél-balatoni vonal mellett megújul a jelenleg ráhordó vasútként működő Kaposvár–Fonyód szakasz is, amely révén Somogy és Baranya megyei településekről érhető el közvetlenül a Balaton vasúton. Ezzel együtt a beruházás elővárosi közlekedést szolgáló fejlesztéseket, azaz P+R és B+R parkolók építését, peronok átépítését is tartalmazza. Fonyód és Kaposvár esetében a fejlesztések a mindennapi személyszállítást, illetve a regionális személyközlekedést, a régión belüli központok jobb elérhetőségét egyaránt érintik.

A rekonstrukciót követően ez a szakasz is alkalmas lesz óránként nyolcvan kilométeres sebességre, amely a mostanihoz képest körülbelül húszperces menetidő-csökkentést eredményez. Szántód és Balatonszentgyörgy között százzal lehet az átépítés után haladni, így 2018 nyarától a jelenlegi hetvenöt-nyolcvan perces menetidő ötvenöt percre csökken. Ezt a beruházást anyagilag 85 százalékban az Európai Unió támogatja.

A NIF tegnapi közleménye szerint holnaptól egészen június 10-ig vonatpótló buszok közlekednek Siófok – rövid ideig Szabadbattyán – és Balatonszemes között.


Jelentős forgalomnövekedés

Az első negyedév adatai alapján egyértelműen látszik a villamosítás kedvező hatása a Csorna és Porpác közötti vonalon – közölte lapunkkal a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. A munkák tavaly értek véget a Hegyeshalom, Csorna és Porpác közötti észak–déli irányú vasútvonalon. Idén tavalyhoz képest csaknem duplájára emelkedett a teherforgalom Csorna és Porpác között, amely egyben része a Budapest–Szombathely vasútvonalnak. Tavaly a 16-os vonal Csorna–Porpác szakaszán 1607, a Csorna–Hegyeshalom szakaszán 874, a 17-es vonal Szombathely–Zalaszentiván szakaszán pedig 603 tehervonat közlekedett. Porpác és Hegyeshalom között 2015-ben mintegy másfél millió utast szállított a GYSEV, Szombathely és Zalaszentiván között pedig 380 ezer utast regisztrált a vasúttársaság.

forrás: www.magyarhirlap.hu
vissza

Hozzászólások