Piros lapot kapott két csapat

2016.04.27.

Mindenekelőtt engedjétek meg, hogy néhány mondat erejéig összefoglaljam az elmúlt napok eseményeit. A Balaton történelmének legnagyobb szabású pontyhorgász versenyén vagyunk. A magyar tenger partjának jelentős részén foglalnak helyet a csapatok.

82 team részvételével kezdtük el az eseményt. Sajnos az ünnepélyes megnyitót követő napon a verseny indításával a nem várt katasztrofális helyzet miatt hét órát várt a verseny főbírója, Csörgő Tamás.

1s

Az első napon 17.70 kg, a második napon pedig 23.00 kg volt a legnagyobb kifogott ponty. Ez csak azért érdekes, mert a verseny legnagyobb halát fogó csapat fantasztikus 10.000 EUR nyereménnyel térhet haza (persze amellett a dicsőség mellett, amit itt és most jelent kifogni a legnagyobb pontyot).

A ma délelőtti stábértekezletet követően egy 18.20 kg súlyban tündöklő tükörponty várt minket itt a Zánkai strandon horgászó csapatnál.  A kiváló egészségnek örvendő halat a verseny főbírója is szemügyre vette, forgató csoportunk pedig megörökítette az esti közvetítésbe.

2s

A verseny legnagyobbja továbbra is a World of Carpcraft 23.00-kg súlyú tükörpontya

3s

A tegnapi viszonylag barátságosabb idő után ma újra másodfokú jelzés vetett véget a versenyen való csónakhasználatnak.  Az Időkép oldalát folyamatosan figyeljük, ezért minket nem ért váratlanul, hogy ma újra jelentős szél kíséretében eső és lehűlés érkezett.

Legnagyobb sajnálatunkra egy rendkívüli dolog miatt kellett abbahagynunk a már megszokott reggeli rutint.

Két csapat a másodfokú viharjelzést figyelmen kívül hagyva a tomboló Balaton vizére szállt csónakjával.

Azt ki kell hangsúlyoznom, hogy ez Vízirendészeti szabály, nem a saját szabályunk.  A verseny hivatalos versenyszabályzatában egyértelműen olvasható magyar és angol nyelven egyaránt, hogy

„Azonnali kizárással jár a másodfokú viharjelzés ideje alatt történő csónakhasználat.”

Ennek értelmében került kizárásra a mai napon két csapat. Nagyon sajnáljuk, hogy ez történt, de minden versenyzőnek meg kell értenie, hogy ez a szabályszegés ilyen drasztikus szankcióval jár, ez alól pedig nincs kivétel. Ahogy nem viccel a viharos Balaton sem, úgy mi sem mehetünk el ilyen fokú szabályszegések mellett.

“A Balatonon minden év 04. 01–10. 31-ig viharjelző szolgálat működik. „Figyelmeztetés az elővigyázatosság betartására” jelzésnél percenként 45-ször felvillanó sárga színű fényjelzés (I. fokú viharjelzés) mellett a csónakok közlekedhetnek.

„Figyelmeztetés a fenyegető veszélyre” jelzésnél percenként 90-szer felvillanó sárga színű fényjelzés (II. fokú viharjelzés) a csónakok szükséghelyzet kivételével nem közlekedhetnek!”

 

Ma is remek halakat fogtak a versenyzők:

5s

6s

IMG_1174s

 

Már közel egy tonna a „Team Total”.  A 100. pontyon is túl vagyunk, negyven csapatnak van értékelhető hala, és úgy tűnik, minden szektor elindul.

Az alábbi linken folyamatosan a legfrissebb eredmények olvashatóak:

http://ibcc.hu/results_2016/

Egyébként élő közvetítésünk ötödik alkalommal jelentkezik ma. A rekordszámú, többezres nézőszám miatt a közvetítésben kisebb – nagyobb fennakadások tapasztalhatóak, mindenkitől ezúton is elnézést kérünk a kellemetlenségekért.

20:00-tól ma is várunk benneteket a legfrissebb hírekkel, a legfontosabb eseményekkel, vendégekkel, élő kapcsolásokkal.

http://fishingandhuntingtv.com/live/

Az alábbi hivatkozáson közösségi oldalunkat találjátok.

https://www.facebook.com/ibccbalaton

A verseny hivatalos fotósa Györe Mihály. Tartsatok Velünk holnap is!

Írta: Zab Betti

forrás: www.ibcc.hu

vissza

Hozzászólások

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Megosztás

Olvastad már?

Ízelítő a tartalomból

Random programtippek

Reformkori séták

Reformkori séták Program kezdete: április 07.
Program vége: október 27.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Veszprém Séta

Veszprém Séta Program kezdete: január 19.
Program vége: december 31.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Szakvezetés a Pele-körút tanösvényen

Szakvezetés a Pele-körút tanösvényen Település: Csopak
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: vízparti, gyerekbarát

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok