NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Pazar drónfelvétel a Kékszalagról, benne a vitatott bójakerüléssel

2017.07.10.

Látványos felvételt készített a 49. Kékszalag vitorlásversenyről a 3dpano dél-balatoni médiatartalom-fejlesztő csapat, amin jól látható a két első hajó párharca, a vitatott bójakerüléssel együtt. A három perces kisfilm itt tekinthető meg.

Mint arról a hirbalaton.hu is hírt adott, szombaton az 526 nevezőből 395 hajó ért érvényesen a célba Európa leghosszabb távú tókerülő versenyén, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon. A megmérettetésen tizenharmadik győzelmét aratta Litkey Farkas a Festipayjel, ami ellen óvást nyújtott be az Opel Fifty-Fifty csapata egy bójakerülés miatt.

A versenyről tudni kell, hogy a kéttestű hajók egyből az élre álltak, és Litkey Farkas a Festipayjel valamint Józsa Márton az Opel Fifty-Fiftyvel végig heroikus küzdelmet folytatott egymással az első helyért.

A befutó után az Opel Fifty-Fifty csapata azért nyújtott be óvást, mert úgy látták, a Festipay érintette a balatonkenesei bóját, amikor megkerülte azt. A kérdés megvizsgálása után a döntőbizottság elutasította az óvást, vagyis helyben hagyta az eredményt.

A 3dpano felvételén látható miért; a balatonkenesei bóját először a  Fifty-Fifty kerülte meg, és a bója sodrásban kifeszülő zsinórjába akadt bele az akkor még csak a nyomában haladó, a bóját egyébként szintén szabályosan kerülő Festipay svertje (vitorlások leengedhető “uszonya”, amely az oldalsodródást akadályozza meg). Emiatt némi késedelmet is szenvedett a hajó.

A verseny végül sportszerűen zárult, hiszen egy felvétel megtekintése után Józsa Mártonék is elismerték, hogy alaptalan volt az óvás, és gratuláltak a győztesnek.

A 3dpano hosszabb filmet is készít a 49. Kékszalag vitorlásversenyről, amely napokon belül elérhető lesz – közölte a hirbalaton.hu-val a szerkesztő csapat.

forrás: hirbalaton.hu | videó: 3dpano


Balatonfüred Kékszalag Látvány Sport Vitorlázás, hajózás

vissza

Hozzászólások