NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Ősszel is Balaton! - Programajánló

2017.11.01.

Helló november, helló őszi programok, és még mindig Balaton! Igen, igen, érezzük, hogy már megyünk bele a télbe, a balatoni házak kéményeiből már jön a füst, készülnek az újborok és készülünk a Márton napra is. Minden családiasabb, de pont ezért szeretjük: egy egészen más élmény miatt érdemes nekiindulni, mint nyáron.

Dőljetek a cserépkályhának, bontsatok egy komolyabb olaszrizlinget, vagy épp kékfrankost, vesszetek el a színekben és közben lehet tervezgetni: Márga & Sparhelt - Birtokkonyha est, Márton napok a Sáfránkertben, Garda és Barátai - Tihanyi Halas Piknik a Placcon

Finom lesz!

Márga & Sparhelt - Birtokkonyha est | Csopak

A csopaki Márgában folytatják az őszi birtokkonyha sorozatot: jövő pénteken a balatonfüredi Bistro Sparheltet és a hozzá tartozó kisborászatot, a Thetis Birtokot látják vendégül a hegyoldalban, a környék legszebb kilátásával körítve. Ismét három séf készíti majd az ételeket, míg a borpárok a vendégbirtok és a Szent Donát Birtok tételeiből állnak össze. Nagy együttállás lesz újra! Az ételeket és a borokat a séfek és birtokok képviselői személyesen mutatják be.

Menü és ár

 • 6 étel - 7 bor

 • menü ár borsorral: 12.500,- Ft/fő

 • menü ár borok nélkül: 8.900.- Ft/fő

Asztalfoglalás és információ

 • telefon (nyitva tartási időben): +36 (20) 928-1181

 • e-mail: marga@szentdonat.hu

Időpont: 2017. november 10., 18.00

Helyszín: Szent Donát Birtok (Csopak, Szitahegyi út 28.)

Márga & Sparhelt - Birtokkonyha est

Szent Donát - Márga & Thetis - Sparhelt Birtokkonyha vol. 2 Folytatjuk az őszi #birtokkonyha sorozatunkat! November 10-én a balatonfüredi Bistro...

Márton napok a Sáfránkertben | Paloznak

November 10-12-én újra Márton napok lesznek a Sáfránkert Vendéglőben. Az egész menü mellé egy pohár 2016-os Homola Sillert adnak, de külön is lehet a fogásokból válogatni. A borlapon a Homola Pincészet tételei és az újdonság, a Homola Pezsgő, ami tökéletes bevezetőnek a vacsorához.

Menü

 • Céklakrémleves libamaj mousse-al

 • Libamell, konfitált libazúzával lila hagymás dödöllével aszalt gyümölcsökkel

 • Mákos guba vanília sodóval

Információ 

 • telefon: +36 (70) 624-4448

 • e-mail: safrankert.vendeglo@gmail.com

Időpont: 2017. november 10-12.

Helyszín: Sáfránkert Vendéglő (Paloznak, Fő utca 1.)

Sáfránkert Vendéglő

MÁRTON NAPOK A SÁFRÁNKERTBEN! November 11-12-13-án Márton napi menüvel várunk Titeket! Ha az összes fogást végigkóstoljátok, egy pohár 2016-os Homola Sillert adunk ajándékba! (A fogások külön is...

Garda és Barátai - Tihanyi Halas Piknik a Placcon | Tihany


"Hajdanában, mikor Tihany félszigetét még erdő borította s a nép téli munkáját az erdő szolgáltatta, a halászbokrok nem tanyázhattak naphosszat a parton s a hegyenjárás is inkább önkénytes volt. Akkoron a hegyenjáró kiállott a csúcsra s a falutól a hegyen járóig, kellő távolságban gyerkőczök állíttattak föl. Mihelyt a hegyenjáró észrevette a "látott halat", oda kiáltott a legközelebb álló gyereknek:

"Gaardaa!"

Szájról-szájra röpült a hir a helységbe s az az ember, asszony, a ki a templom táján hallotta a jó hirt, fölszaladt a toronyba s félre verte a harangot, minek hallatára a halászember ott hagyta munkáját s kirohant a partra.

Annyi bizonyos, hogy a "látott hal" a magyar halászatnak legvonzóbb képei közé tartozik."

/Herman Ottó - a Látott Hal/


Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 16 éve a Garda Fesztiválra. A „látott hal” kifejezés elválaszthatatlanul kötődik Tihanyhoz és a régen itt élt bátor halászokhoz. Olyannyira, hogy bár már csak az emléke él az egykori gardázásnak, maga a hal bekerült a település címerébe is.

Természetesen a Tihanyi PLACC piac sem maradhat ki a Garda forgatagból, szombaton egész nap halas ételekkel várnak mindenkit.

Dános Tamás séf fogásai

 •  Halászlé

 •  Halpástétom

 •  Harcsapaprikás

 •  Fish & chips

Információ 

 • telefon: +36 (20) 994-4310

 • e-mail: info@piacplacc.hu

Időpont: 2017. november 4.

Helyszín: Tihanyi PIAC placc (Tihany, rév)

Garda és Barátai - Tihanyi Halas Piknik a Placcon

null


Csopak Paloznak Tihany Gasztronómia

vissza

Hozzászólások