Négy keréken a Balatoni borvidéken!

2016.07.22.

Blackjack! Avagy ebben az esztendőben éppen 21. alkalommal rajtol el az autós Magyar Borok Útja Rallye, hogy augusztus utolsó hétvégéjén felfedezze a Balatoni Borrégiót. Az exkluzív élménytúra a megújulás jegyében a nagy borászok mellett kis pincészeteket is meglátogat.

Augusztus 26-28-a között vág neki 700 km-es útjának a Rallye

A népszerű médiaszemélyiség, Buda Márton első alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol nemcsak versenyzőként, hanem műsorvezetőjeként is hangulatfelelőse lesz a Rallye-nak.

Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 26-28. között a budapesti Kincsem Parknál áll rajthoz a Magyar Borok Útja Rallye 100-120 autóból álló mezőnye, hogy nekivágjon a mintegy 700 kilométeres versenytávnak, és felfedezze a Somlói Borvidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéket, a Boglári és Zalai Borvidékeket, valamint a Balatonfüredi-Csopaki Borvidéket. Badacsonytomaj, Somlójenő, Gyulakeszi, Monoszló, Kisapáti, Kéthely, Nagyrada, Balatonlelle, Zamárdi, Kötcse, Nemesvita, Badacsonyörs, Zánka, Balatonfüred – sokak számára lehetnek kevésbé ismert településnevek a felsorolásban. A Magyar Borok Útja Rallye egyik kiemelt célja éppen az, hogy felfedezze és bemutassa Magyarország szebbnél-szebb tájait és borvidékeit. A 17 vendéglátó borászat között az ismertebb Liszkay vagy Szt. Kristóf mellett állomáshelyként fogadja a versenyzőket többek között a Borbély Családi Pincészet, Pócz József Pincészete, vagy éppen a Fáncsi Hegyi Pince.

17 vendéglátó borászat várja a versenyzőket és az érdeklődöket

„A Magyar Borok Útja Rallye rendezvénysorozat és exkluzív élménytúra immár két évtizede kiváló ad a baráti és üzleti kapcsolatépítésre. Az elmúlt években ugyan már többször jártunk a Balaton környékén, de ezúttal – a megújulás jegyében – a nemzetközi hírű borászatok mellett olyan pincészeteket is meglátogatunk, melyek eddig nem szerepeltek az állomások között. Ezzel célunk, hogy a „nagyok” mellett lehetőséget biztosítsunk a még karrierjük hajnalán álló, ámde minőségileg kiváló borokat előállító pincészeteknek, hogy megismerje őket a Rallye mezőnye, valamint a rendezvényt övező élénk médiaérdeklődésen keresztül az egész ország.”

– mondta Megay Róbert Péter, a Rallye szervezőbizottságának elnöke.

Megay Róbert Péter, a Rallye főszervezője

„Mindemellett rendszeresen jótékonykodunk, idén pedig meghonosítottuk a Magyar Borok Útja Rallye Társadalmi Felelősségvállalás Programot, melynek keretében ebben az évben minden egyes rendezvényünkön a hajléktalanok egészségügyi szűrésére, téli felkészítésére gyűjtünk. Az OxyTeam szakmai stábja, és a Pesti Vigadó Étterme már csatlakozott a programhoz, és bízunk benne, hogy kezdeményezésünk partnereink és barátaink körében további követőkre talál.”

– emelte ki a Rallye fontos társadalmi küldetését a főszervező.

A tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedés népszerűsítés hagyományosan kiemelt célja a Magyar Borok Útja Rallye versenysorozatnak. A versenyzés óráiban a borkóstolás minden sofőr számára szigorúan tilos, akik többször számíthatnak szondázásra és traffipaxra az út során. Napközben a mezőny egymásra, a versenyre, a csodálatos tájra, a vendéglátó borászokkal való találkozásra és beszélgetésre, a borászat működésének és filozófiájának megismerésére, valamint az általuk kínált finom falatokra koncentrál.

A Magyar Borok Útja Rallye egyik versenyzője, és egyben műsorvezetője Buda Márton lesz, akinek a hangját a legnépszerűbb közrádió hangjaként szerette meg az ország az elmúlt években.

Buda Márton nem csak a Rallye műsorvezetője, de versenyzőként is indul

„Nyártól új vizekre eveztem, így lehetőségem nyílik részt venni olyan izgalmas élményekben, mint a Magyar Borok Útja Rallye. A rendezvénysorozatról ugyan már hallottam (ki ne emlékezne például a néhány évvel ezelőtti sok-sok narancssárga sportkocsira, amint végiggurultak Budapest belvárosán?), de versenyzőként indulok először, és már nagyon várom a rajtot. Tetszik, hogy elsősorban nem a gyorsaság, hanem a pontosság és a biztonság számít, emellett nagyon várom a kvízeket és az ügyességi feladatokat is, no meg persze a balatoni borászatok hamisítatlan hangulatát."

– számolt be az élménytúrára való felkészülésének „kulisszatitkairól” Buda Márton, az idei Rallye férfi műsorvezetője.

A XXI. Magyar Borok Útja Rallye fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lesznek.A szponzorautókat biztosító autós márkák mellett a rendezvény szervezésében és lebonyolításában idén is szakmai partnereink a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. 

forrás: faktor.hu


>>> megnézem a programleírást <<<

vissza

Hozzászólások

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Megosztás

Olvastad már?

Ízelítő a tartalomból

Random programtippek

Reformkori séták

Reformkori séták Program kezdete: április 07.
Program vége: október 27.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Siófoki Halfesztivál

Siófoki Halfesztivál Program kezdete: október 04.
Program vége: október 06.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind

BORTRIATLON

BORTRIATLON Program kezdete: május 11.
Program vége: október 06.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Szavazás

Mit jelent számodra a Balaton?

Szavazok