NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Mol Nagydíj – Tizenkilencen indulnak a Balaton-kerülő vitorlásversenyen

2017.10.05.

Tizenkilenc vitorlázó indul szombaton a Mol Nagydíj szóló Balaton-kerülő versenyen. A megmérettetést 2001-ben hívta életre Fa Nándor, a feladat: egyedül, egy 8 méteres hajóval a leggyorsabban körbevitorlázni a Balatont.

Balaton-kerülő Szóló Vitorlásverseny - Balatonfüred

Program kezdete: október 07.; Program vége: október 09.; Település: Balatonfüred; Régió: Balatonfüred környéke; Megye: Veszprém;

A viadal célja a hazai szólóvitorlázás fejlesztése. Fa Nándor szerint az első kiírás óta hatalmasat fejlődött a mezőny, az indulók fele erre a versenyre fejlesztett hajóval áll rajthoz.

Hozzátette, a küzdelem végkimenetelét általában nagyban befolyásolják a Balaton speciális időjárási körülményei. Ezért a résztvevők már egy héttel a rajt előtt figyelik a meteorológiai előrejelzéseket, hogy milyen frontokra számíthatnak.

“Minden évben nő a teljesítmény, a vitorlázók mindig többet hoznak ki a hajóból”

– fogalmazott Fa Nándor, aki 2010-ben győzött, de ezúttal nem indul.

Idén először vesz részt a versenyen az immár 12-szeres Repülőhollandi-világbajnok Majthényi Szabolcs, s a dél-afrikai Ian Ainslie személyében külföldi hajós is lesz a rajtnál. A címvédő Keller András, aki tavaly 19:03 órás eredménnyel nyert, szintén nevezett.

A versenycsúcsot Varga Lajos tartja 13 óra 34 perccel.

A rajt szombaton 10 órakor lesz Balatonfüreden.

forrás: hirbalaton.hu / mti.hu


Balatonfüred Sport Vitorlázás, hajózás

vissza

Hozzászólások