NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Mi is az a Vadlán Ultra Trail? A Keszthelyi-hegység, ahogy még sosem láttad!

2017.09.24.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Mazsola KSE és a Cserszegtomajfutás Sportegyesület 2017. október 7-én első alkalommal rendezi meg a Vadlán Ultra Trail 2017 elnevezésű terepfutó versenyt a Keszthelyi-hegységben.

Vadlán Ultra Trail egyéni és váltó terepfutó verseny - Cserszegtomaj

Program kezdete: október 07.; Program vége: október 07.; Település: Cserszegtomaj; Régió: Keszthely környéke; Megye: Zala;

A felkelő nap első sugarai a Csókakőnél szembesítenek azzal a ténnyel, hogy egy nagyon hosszú napnak nézel elébe, de gyönyörű tájon fogod eltölteni ezt a napot.

gyenesdiási kőfejtő meredek falai és Vadlánlik-barlang mellett elszaladva a pár évvel ezelőtti fenyőpusztulást túlélő feketefenyők susognak a fejed felett a reggeli szellőben. 

Minden kilátóról más-más arcát mutatja a természet, hol a Keszthelyi-öböl vizén ringatózó hajókon, hol a Tapolcai-medence tanúhegyein, hol a Szántói-medence rétjein akad meg a tekinteted. 

balatongyöröki Szerelemdombon elgondolkodsz azoknak a halászlegényeknek a sorsán, akiket az erdőben lakó "Vadlánok" teleholdas éjszakákon elcsábítottak.

Szent Miklós-forrásnál, az erdő csendjében csak a forrás csobogását hallgatva megérted a pálosokat, akik itt telepedtek le, majd szomjadat oltod és szaladsz tovább a völgyben.

Keszthelyi-hegység

Régió: Keszthely környéke; Megye: Zala; Kirándulás: mind, hegy/domb, tájegység;

vállusi Vadlánlik-barlang előtt szusszansz egy nagyot, majd felküzdöd magad a verseny legmeredekebb emelkedőjén, hogy a Láz-hegyi-kilátóból körbetekintve el tudj köszönni a Keszthelyi-hegység dolomit régiójától.

Tátika vára

Település: Zalaszántó; Régió: Keszthely környéke; Megye: Zala; Nevezetesség: mind, vár/kastély/...; Kirándulás: mind;

Tátika 200 évnél is idősebb óriás bükk matuzsálemei között haladva, szinte egy gótikus templomban érezheted magad, a csendet is csak a lépteid zaja töri meg.

Kovácsi-hegy nyugati oldalán, a sötétszürke bazalt sziklafalak között nem tudod eldönteni, hogy a bokád épsége érdekében a lábad elé nézz vagy a Bazaltutca szikla alakzataiban gyönyörködj.

Zalaszántói Béke Sztúpa

Település: Zalaszántó; Régió: Keszthely környéke; Megye: Zala; Nevezetesség: mind, szakrális hely;

Sztúpa megkerülését követően a lenyugvó nap utolsó sugarai a zalaszántói Szent Donát kápolnánál melengetik az arcodat és a lelkedet. Innen már látod az utolsó komoly hegyet, aminek az északi ormán ott áll Rezi vára.

Rezi vár

Település: Rezi; Régió: Keszthely környéke; Megye: Zala; Nevezetesség: mind, vár/kastély/...; Kirándulás: mind;

zalaszántói Kotsy-vízimalom udvarán kialakított frissítőpontról már felkapcsolt fejlámpával szaladsz tovább a cél felé, miközben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársainak biztatása még ott cseng a füledben.

Kotsy-vízimalom - Zalaszántó

Település: Zalaszántó; Régió: Keszthely környéke; Megye: Zala; Nevezetesség: mind, malom; Kult. & Szórakozás: mind, múzeum/galéria;

Rezi várból jóleső érzés lesz visszapillantani az eddig bejárt útra, a kivilágított falvakra, a távolban felsejlő sümegi várra.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Mazsola KSE és a Cserszegtomajfutás Sportegyesület 2017. október 7-én első alkalommal rendezi meg a Vadlán Ultra Trail 2017 elnevezésű terepfutó versenyt a Keszthelyi-hegységben.

A versenyen két táv közül választhatnak az indulni szándékozók: 50 és 108 km. A 108 km-es távon lehetőség lesz maximum 5 fős csapatoknak váltóban indulni, nekik 12 közúton, jól megközelíthető váltóponton lesz lehetőségük a csapattagok váltására. Az idei évben a versenyközpont, a rajt és cél Cserszegtomajon kerül kialakításra. Az indulók létszáma limitált, maximum 300 fő.

A hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő verseny célja, hogy a Keszthelyi-hegység egyedülálló természeti értékeit, a csodálatos balatoni panorámára kitekintést nyújtó kilátóit, vadregényes szurdokait, Zala megye két fennmaradt középkori kővárának romjait és településeit a legszínesebb őszi időszakban mutassa be a versenyen induló futóknak.

További információk itt.

forrás: bfnp.hu


Kirándulás, futás, túrázás Nevezetesség, látnivaló Sport

vissza

Hozzászólások