Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Kérdezz felelek

Mikor lesz 2018-ban a Csipkebogyó Piknik a Tihanyi Piac Placcon?

2018. október 20-án. » részletek

Programajánló

Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny

Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny Program kezdete: november 17.
Program vége: november 17.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, gasztro/boros/sörös

Plázs Siófok

Plázs Siófok Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Kult. & Szórakozás: mind, szabadtéri színp., éjszakai pub/bár, disco/buli(hajó)
Sport & Élmény: fitness, mind, röplabda/foci, kézi/kosárlabda
Vizes sportok: mind, SUP, úszás

Kálmán Imre Emléknapok

Kálmán Imre Emléknapok Program kezdete: október 24.
Program vége: október 28.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind

Gasztrohegy hétvégék #6 - Felszáll a füst

Gasztrohegy hétvégék #6 - Felszáll a füst Program kezdete: március 22.
Program vége: március 24.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Adventi és karácsonyi programok a Balatonnál

Adventi és karácsonyi programok a Balatonnál Program kezdete: november 17.
Program vége: január 07.
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind
Ünnepek & Alkalmak: Advent/Karácsony
Hónap: november, december

Gasztrohegy hétvégék #4 - Nagyvadak a hegyről

Gasztrohegy hétvégék #4 - Nagyvadak a hegyről Program kezdete: január 25.
Program vége: január 27.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Csipkebogyó Piknik a Tihanyi Piac Placcon

Csipkebogyó Piknik a Tihanyi Piac Placcon Program kezdete: október 20.
Program vége: október 20.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Tökös futás Siófokon

Tökös futás Siófokon Program kezdete: november 03.
Program vége: november 03.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, egyéb
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: vízparti, gyerekbarát, kutyabarát

Veszprém Séta

Veszprém Séta Program kezdete: január 20.
Program vége: december 31.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind, kulturális

Megvannak az idei BalatonBor készítői

2017.02.21.

Palackba zárt balatoni napfény, finom, ízletes borok. A BalatonBor az első olyan közösségi termék ma Magyarországon, ahol a bor stílusa is kritérium, és ami közösségi gondolkodást, összefogást fejez ki.

fotó: Balatoni Kör

Több mint húsz tóparti pincészet összefogásával, speciális minőségbiztosítási rendszerrel fognak elkészülni az idei BalatonBorok. A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, amelyet bárki készíthet, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

  • alkoholtartalom 11,5-12,5 % vol között

  • maradékcukor tartalom maximum 4 g/l

  • erjesztés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordó

  • friss, de fajtajelleges aromák, illatos fajtákra jellemző karaktert kerülve

  • érlelés minimum 4 hónap (palackozás előtt)

  • érlelés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordó

  • forgalomba hozatali kategória: Balaton OFJ

A kizárólag Olaszrizlingből készített bor egységes arculati formában kerül kereskedelmi forgalomba: egységes címke, dizájn, palack és csavarzár. A Balatoni Kör és a Rizling Generáció vállalja, hogy a márkanév használati díját a termék kommunikációjára és marketingjére fordítja.

A bírálat eredményeként 

idén 24 pince készítheti el a BalatonBort,

amelyet saját kereskedelmi csatornájukon tudnak majd értékesíteni:

  • Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

  • Buzás Borok

  • Cseh családi pincészet

  • Cse-Ki-Bor Pince

  • Dobosi Pincészet

  • Effendy Pincészet

  • Garamvári Szőlőbirtok

  • Gergely Borház

  • Gyukli Pince

  • Istvándy Pincészet

  • Jásdi Pince

  • Koronczai Pincészet

  • Laposa Birtok

  • Pócz Pincészet

  • Rádpuszta Szőlőbirtok

  • Reitner

  • Sabar Borház

  • Söptei Pince

  • Szabó és Fia Borpince

  • Szeremley Borház

  • Tagyon Birtok Baráti Társaság

  • Váli Pince

  • Veszprémi Pince

  • Vesztergom Pince

forrás: hirbalaton.hu

vissza

Hozzászólások