NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Olvastad már?

Megvannak az idei BalatonBor készítői

2017.02.21.

Palackba zárt balatoni napfény, finom, ízletes borok. A BalatonBor az első olyan közösségi termék ma Magyarországon, ahol a bor stílusa is kritérium, és ami közösségi gondolkodást, összefogást fejez ki.

fotó: Balatoni Kör

Több mint húsz tóparti pincészet összefogásával, speciális minőségbiztosítási rendszerrel fognak elkészülni az idei BalatonBorok. A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, amelyet bárki készíthet, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

  • alkoholtartalom 11,5-12,5 % vol között

  • maradékcukor tartalom maximum 4 g/l

  • erjesztés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordó

  • friss, de fajtajelleges aromák, illatos fajtákra jellemző karaktert kerülve

  • érlelés minimum 4 hónap (palackozás előtt)

  • érlelés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordó

  • forgalomba hozatali kategória: Balaton OFJ

A kizárólag Olaszrizlingből készített bor egységes arculati formában kerül kereskedelmi forgalomba: egységes címke, dizájn, palack és csavarzár. A Balatoni Kör és a Rizling Generáció vállalja, hogy a márkanév használati díját a termék kommunikációjára és marketingjére fordítja.

A bírálat eredményeként 

idén 24 pince készítheti el a BalatonBort,

amelyet saját kereskedelmi csatornájukon tudnak majd értékesíteni:

  • Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

  • Buzás Borok

  • Cseh családi pincészet

  • Cse-Ki-Bor Pince

  • Dobosi Pincészet

  • Effendy Pincészet

  • Garamvári Szőlőbirtok

  • Gergely Borház

  • Gyukli Pince

  • Istvándy Pincészet

  • Jásdi Pince

  • Koronczai Pincészet

  • Laposa Birtok

  • Pócz Pincészet

  • Rádpuszta Szőlőbirtok

  • Reitner

  • Sabar Borház

  • Söptei Pince

  • Szabó és Fia Borpince

  • Szeremley Borház

  • Tagyon Birtok Baráti Társaság

  • Váli Pince

  • Veszprémi Pince

  • Vesztergom Pince

forrás: hirbalaton.hu

vissza

Hozzászólások