NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Megújulhatnak a Balaton környéki kalandparkok

2018.01.19.

Elkészült az a stratégia, amely a következő tizenhárom évben meghatározza majd a turisztikai ágazat főbb irányait. A 2018-as fejlesztési tervek között szerepel a Balaton környéki kalandparkok megújítása is, melyhez a pályázatok már beérkeztek.

Guller Zoltán, a Magyar Turizmus Ügynökség vezérigazgatója a Magyar Hírlapnak nyilatkozott. Elmondta, hogy

a stratégia célja, hogy legkésőbb 2030-ra Magyarországot Közép-Európa vezető turisztikai térségévé emeljék.

Tájékoztatása szerint évről évre folyamatosan nő a vendégéjszakák száma és a szálláshelybevétel. 2017 végéig várhatóan megközelítik a harmincmillió vendégéjszakát éves szinten, ezzel jelentős lépést tesznek a 2030-as cél, az 50 millió felé. Míg tavaly a hazai turizmus a bruttó hazai termék (GDP) tíz százalékát adta, ezt 2030-ig tizenhat százalékra szeretnék növelni.

A 2018-as fejlesztési tervek között szerepel a Balaton környéki kalandparkok megújítása is, melyhez a pályázatok már beérkeztek.


Mi alapvetően a családok, kisgyerekkel érkezők számára szeretnénk új lehetőségeket kialakítani. A karbantartást évről évre el kell végezni, de a terület új játékokkal tovább fejleszthető


– mondta el Sárközi Gergely, a tihanyi Kalandgyár Kft. ügyvezetője.

Az ő cégük 50 százalékos támogatottság mellett egy 20 millió forintos beruházást szeretne megvalósítani. A korábban szemétlerakóként működő területet nyolc éve rehabilitálták, és a természetes adottságokhoz igazodva alakítottak itt ki mászópályákat. Most is van gyerekrész, de ezt tovább lehetne bővíteni.


A kicsik is nagyon szeretik a csúszópályát, ebből szeretnénk még egyet építeni, de szakemberekkel elkezdtük egy fejlesztőpálya tervezését is. Építenénk egy csúszdaparkot, egy játszóteret és egy törpeerdőt, ami egy labirintus lenne telepített oszlopokkal, természetes anyagokból, ahol fogócskázni, bújócskázni is lehet. Úgy érezzük, hogy van változás a Balatonnál, már nemcsak akkor keresnek meg bennünket, amikor az idő erre ideális, egyre többen jönnek a szezonon kívüli időszakban is


– tette hozzá Sárközi Gergely.

A Kisfaludy Programban valósul meg a balatoni strandok fejlesztése is.

A program segítségével 38 település 55 önkormányzati strandja több mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A minőségnövelő, családbarát fejlesztések célja, hogy a strandok jövedelem- és forgalomnövelő képessége is javuljon. Több kikötőt is fejlesztenek a Balaton körül, a balatonfüredi kempingben épülő vitorláskikötő megújítása 2018 őszén kezdődhet. Itt 150 férőhelyes kikötőt alakítanak ki vitorlások, elektromos hajók és más sporteszközök számára, s a tervek szerint a vízi túrázók kikötési igényét is kiszolgálja majd.

forrás: hirbalaton.hu / veol.hu | fotók: kalandsziget-tihany.hu


További cikkek Kalandpark, állatkert, geopark Tihany témában

vissza

Hozzászólások