Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

2019-es programok

tavasz

március | április | május

nyár

június | július | augusztus

ősz

szeptember | október | november

tél

január | február | december

Programajánló

Kompkoncertek

Kompkoncertek Program kezdete: május 24.
Program vége: szeptember 07.
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, mind, MOL Nagyon Balaton
Hónap: május, június, szeptember

Everness Fesztivál

Everness Fesztivál Program kezdete: június 19.
Program vége: június 24.
Település: Alsóörs
Megye: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Program: mind, MOL Nagyon Balaton, kulturális, művészeti, zenei, egyéb

Balatoni Hal- és Borünnep

Balatoni Hal- és Borünnep Program kezdete: június 20.
Program vége: június 23.
Megye: Veszprém
Régió: Balatonfüred környéke
Program: gasztro/boros/sörös, mind
Hónap: június

Balatonfüred Concours D’ Elegance

Balatonfüred Concours D’ Elegance Program kezdete: május 04.
Program vége: május 05.
Település: Balatonfüred
Megye: Veszprém
Régió: Balatonfüred környéke
Program: sport/verseny, mind

Szigligeti Félmaraton

Szigligeti Félmaraton Program kezdete: szeptember 14.
Program vége: szeptember 14.
Település: Szigliget
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Jókai Napok

Jókai Napok Program kezdete: április 26.
Program vége: április 28.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, sport/verseny, egyéb, mind

Plázs Siófok

Plázs Siófok Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Kult. & Szórakozás: mind, szabadtéri színp., éjszakai pub/bár, disco/buli(hajó)
Sport & Élmény: fitness, mind, röplabda/foci, kézi/kosárlabda
Vizes sportok: mind, SUP, úszás

Balatonman Kenese

Balatonman Kenese Program kezdete: május 24.
Program vége: május 25.
Település: Balatonkenese
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa Program kezdete: augusztus 20.
Program vége: augusztus 24.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind, MOL Nagyon Balaton

Hévíz-patak túra

Hévíz-patak túra Program kezdete: december 01.
Program vége: március 17.
Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Megújul az Everness Fesztivál!

2018.12.20.

Átláthatóbb programkínálat, nagyobb helyszínek, nyitás a tudományok, a pszichológia, a jazz és a kultúra felé – ezt ígéri a hetedik Everness Fesztivál 2019-re. Európa legnagyobb önismereti és életmód fesztiválja júniusban a Balaton partján nyitja meg kapuit és számtalan mozgás-, tánc-, jógaprogrammal, előadással, koncerttel várja az önismeret iránt érdeklődő közönséget.


Az idei a hetedik fesztiválunk, éppen ezért úgy gondoltuk, a mostani évet mi is a megújulás jegyében töltjük


– mondja Klein Csaba fesztiváligazgató.


Fontosnak tartjuk, hogy továbbra is mindenki megtalálhassa nálunk a számára megfelelő önismereti utat, ennek érdekében ezúttal egy erősebb nyitást tervezünk a pszichológia, a tudományok, zenei téren pedig a jazz és a pszichedelikus zene felé. Emellett legnagyobb örömünkre, igen sok kitöltött kérdőívet és egyéb visszajelzést kaptunk eddigi látogatóinktól, ami szintén segített a tervezésben, a megújulásban. Természetesen a rendszeres látogatóknak sem kell azért aggódniuk, az Everness-hangulat, a fejlődéshez vezető utak bemutatása, a környezettudatosság idén is jellemzi majd a fesztivált, illetve minden eddiginél nagyszabásúbb jógaprogrammal is készülünk. 

A 2019-es Everness programstruktúrájában az első napokban a könnyedebb hangvételű előadások, workshopok szerepelnek, majd az idő előrehaladtával mélyülnek a foglalkozások és a megközelítés is módosul. A kiemelt önismereti témák a család, a párkapcsolat, az önfejlesztés, a gyógyulás, a siker, a motiváció, az étkezés és a tudomány köré csoportosulnak. Továbbra is mozgás, jóga, tánc és zenei programok, workshopok és előadások során haladhat mindenki a saját útján, önmaga felé. A programpaletta átláthatóbb lesz a helyszínek mérete pedig közel duplájára nő


– állítják a szervezők. 

Ami a fellépőket illeti, Mérő László matematikus, publicista, pszichológus professzor arról mesél majd, milyen is a pszichológia egy matematikus szemével. Barkó Judit műsorvezető, kommunikációs mentor, az Antiizgulin tréning kitalálója pedig segítséget nyújt az izgulósabbaknak, hogy le tudják küzdeni rossz beidegződéseiket, gátlásaikat a sikerük érdekében. Dr. Hevesi Krisztina egészségfejlesztő szakpszichológus, egyetemi oktató a párkapcsolatok dinamikájáról és a szexuálpszichológiáról tart majd előadást, míg Dr. Buda László orvos, pszichiáter és pszichoterapeuta a szomatodráma eszközrendszeréről és az önszeretet jelentőségéről beszél. Grandpierre Attila fizikus, csillagász, egyetemi doktor, a spiritualitás tudományos megközelítése kapcsán mesél, illetve a magyar hagyományokról, tradíciókról szóló kerekasztalbeszélgetés vendége lesz. Órát tart többek között Nina Adams argentin jógaoktató, aki Ashtanga és Rocket jóga alapokkal többféle technikát is ötvöz, valamint az asztrológia témájában előadást is tart. A Yoga Beats Project képviseletében egy különleges projekttel fellép Pablo Gascon jógaoktató. A táncot, a jógát, a zenét és a meditációt egymásba fűző műfaj a résztvevők közötti mélyebb kapcsolódást segíti. 

A teljesség igénye nélkül, ellátogat a Balaton partjára Gánti Bence, az Integrál Akadémia alapítója, Sőtér Saci NIA oktató, családállító, Kiss Balázs Kunó író, Dudás Kata jóga oktató, gasztropszichológus és Cser Zoltán buddhista teológus is. A pénteki jóga világnap alkalmából számtalan jógaprogram szerepel a kínálatban, a szombati zárónapon pedig közös világbéke meditációval köszön el egymástól a fesztiválközönség. 


Idén a zenei színpadon egy különleges kísérletre hívtuk az előadóinkat. A külföldi és a hazai fellépőket arra kértük, fogalmazzák meg, mit is jelent számukra a spiritualitás és próbálják meg ezt a közönségnek zenei keretek között visszaadni, tolmácsolni


– mondja Gyöngy Dániel, a fesztivál zenei programszervezője.


Abban egészen biztos vagyok, hogy ezúttal mindenki valami nagyon egyedit és személyeset oszt majd meg a saját gondolkozásából, művészetéből, természetesen a zene nyelvén. Úgy tervezzük, az estéket energiával átitatott, ritmusosabb produkciókkal töltjük, de idén sem maradhat ki a hangterápiás program, valamint a korábbi stílusok mellett teret nyernek a pszichedelikus, az elektronikus- és könnyűzenei, a jazz és a “zaj” jazz műfajok is.


A teljesség igénye nélkül említve fellép majd a Dresch Quartet, a hazai jazz élet egyik meghatározó formációja, produkciójuk izgalmas fúziója lesz a magyar népzenének és az improvizatív jazznek. A ColorStar együttes teljesen új irányt nyit a fesztivál korábbi stílusához képest, a pszichedelikus és a pop rock műfaj keveredése egy szokatlan zenei univerzumba kalauzolja majd a hallgatóságot. Barabás Lőrinc szintén új hang lesz a rendezvényen, szóló produkciójában trombitával, egy looperrel és további elektronikus segédeszközökkel egy varázslatosan lebegő atmoszférát teremt majd Sastra című albumának dalaiból.  De természetesen sok régi barátunk is zenél majd, így fellép többek között a EarthSounds & Blue Planet Retreat és a Ganges Ragas is. A zenei workshopokon gyógyító hangokat szólaltathatnak és különböző hangszeres technikákat sajátíthatnak el az érdeklődők. Illetve idén sincs Everness Balaton-parti jamelés nélkül, ezért a szervezők azt ajánlják, aki kedvet érez, mindenképpen hozza magával hangszerét is. 


Az idei Evernessre megtartottunk mindent, amit igazán szeretünk benne, de hiszünk abban, hogy a folyamatos változás visz előre, így számtalan új irányba nyitottunk


– foglalja össze az idei fesztiválkoncepciót Klein Csaba. 

Az Everness idén is gyermek és kutyabarát, a belépés 14 éves kor alatt ingyenes. 

Everness Fesztivál: 2019. június 19-24., Alsóörs, Pelso Camping

További információ a rendezvényről: www.evernessfesztival.hu


forrás: evernessfesztival.hu

Alsóörs # Buli, koncert, zenei programhelyszín # Everness Fesztivál # Kultúra, művészet


vissza

Hozzászólások