NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Megújul a kapolcsi Kuthy-kúria és környezete

2019.05.26.

Komplex turisztikai fejlesztéssel megújul a kapolcsi Kuthy-kúria, amely kibővített attrakciókkal és szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel és új főtérrel várja majd a látogatókat. A Kúria, építve a Művészetek Völgye Fesztivál hagyományaira, továbbra is a kulturális és fesztivál turizmus egyik kiemelkedő helyszíneként funkcionál majd – olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) honlapján.

látványterv

A fejlesztések mintegy 320 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulnak meg, a projektben a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi partnerként vesz részt.

A Kúria pincéje és földszinti terei kívülről is önállóan megközelíthetővé válnak, az épület pincéjében pedig egy több funkciós helyiség-együttes jön létre, amely alkalmas lesz kisebb műhelymunkák, rendezvények lebonyolítására. A földszinti térben a Művészetek Völgye Látogatóközpontban állandó, ingyenes kiállítás kap helyet, bemutató, interaktív filmvetítéssel.

A Kúria előtti közösségi téren, a szabadtéri játékra alkalmas tematikus játszótér is megvalósításra kerül. A kerékpárosok számára a Kúria épülete megállóhelyként és felüdülő helyként is funkcionál. A jelenlegi parkoló helyén rendezett és modern köztérvilágítással ellátott teret alakítanak ki, amely szabadtéri vásárok, szabadtéri koncertek szervezésére ad lehetőséget. A tér végében töltőállomással ellátott akadálymentesített parkoló épül, amely mozgássérültek, családok megállását is elkülönítetten lehetővé teszi, valamint elektromos gépjárművek számára töltőállomás is létesül.

látványterv

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával összhangban olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek négyévszakos visszatérési lehetőséget adnak a hazai és a külföldi látogatóközönség számára. 

A 2020 őszére megvalósuló projektben a Kúria pincéjében információs iroda, kávézó, multifunkcionális rendezvényterek kerülnek kialakításra, a földszinten a Művészetek Völgye Látogatóközpont kap helyet, míg az emeleten közösségi iroda és rendezvénytér, kültéren pedig tematikus játszótér.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Projektadatok

  • Fő kedvezményezett: OXO Properties Településfejlesztési Nonprofit Kft.

  • Projekt címe: A kapolcsi Kuthy kúria és környezete turisztikai célú megújítása

  • Támogatás összege: 319 746 305 Ft

  • Támogatás mértéke: 100%

  • Projektazonosító: GINOP-7.1.9-17-2018-00006

  • Megvalósítás időtartama: 2018. 10.01. – 2020.09.30. 

  • Konzorciumi tagok: OXO Properties Településfejlesztési Nonprofit Kft. (konzorciumvezető), Kapolcs Község Önkormányzata, Magyar Turisztikai Ügynökség

forrás és látványtervek: mtu.gov.hu


#Káli-medence #Kapolcs #Kerékpározás #Közérdekű #Kultúra, művészet #Művészetek Völgye


vissza

Hozzászólások