NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Megszűnhetnek az ingyenvécék a balatoni szabadstrandokon

2016.04.13.

Fizetőssé válhatnak a szabadstrandi illemhelyek egy minisztériumi rendeletmódosítás-tervezet értelmében, a javaslat indoklása szerint „a tervezett rendelkezés elősegítheti a fürdőhellyel kapcsolatos esetleges fejlesztések elvégzését, az ellátás színvonalának további emelését.”

Tehát a módosító a strandokat fenntartó önkormányzatoknak kíván segíteni a bevételhez jutásban. Ezzel együtt a fizetős strandok illemhelyeinek használatát továbbra is ingyenesen kell biztosítani. A balatontipp.hu információs portál cikkének címe szerint „akár pisiben is úszhatunk a balatoni szabadstrandokon”.
Már persze amennyiben az önkormányzatok valóban fizetőssé is teszik az illemhelyeiket. Siófokon marad a speciális vécéüzemeltetés – tudtuk meg kedden a városházától, legalábbis az alapján, hogy a városvezetés tudomása szerint a strandokat fenntartó Balaton-parti Kft. a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén nyáron is fizetni kíván az illemhelyeket kibérlő vállalkozóknak.

„Budibiznisz” – jellemezte ezt korábban Lengyel Róbert polgármester, aki annak lenne a híve, hogy ne a város kft.-je fizessen, hanem az üzemeltesse a strandi vécéket, aki többet ajánl érte, akár úgy is, hogy pénzt kér az illemhely használatáért. Ez azonban már csak az idézett rendelet miatt sem volna lehetséges például a Nagystrandon, ami fizetős.

Úgy tudjuk, a Balaton-parti Kft. pályázatot írt ki az illemhelyek üzemeltetésére, figyelembe véve a tavalyi negatív tapasztalatokat, amikor például a licit során egyes pályázók olyan kevésért vállalták az üzemeltetést, ami még a járulékaikat sem fedezte. Idén egyébként hároméves „gyakorlatot” is kikötöttek. Felmerült az is, hogy az aranyparti büfések maguk vennék kézbe az illemhelyek üzemeltetését, csak hogy ingyenesek maradhassanak. Végül azonban ők is pályázatot nyújthatnak be. Mivel nemcsak a korábbi években, hanem a tavalyi licit során is kizárólag roma vállalkozók jelentkeztek, a Balaton-parti Kft. egyeztetett a helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzattal is, mely azt javasolta: amennyiben egy illemhelyre többen is pályáznak, közöttük sorsolás döntsön.

A siófoki városháza több ponton is a pályázati kiírás módosítását kérte, ám a kft. ennek nem tett eleget. Az önkormányzati társaság arra sem látott lehetőséget, hogy legalább a Nagystrand vécéinek üzemeltetését saját dolgozókkal lássa el.

forrás: www.sonline.hu

vissza

Hozzászólások