NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Megmutatjuk, hogyan lehet a legolcsóbban vonattal és busszal a Balatonra utazni!

2016.06.22.

Pont a győriek, Győr környékiek által leginkább kedvelt Balatonalmádi, Balatonfüred, Alsóörs útirányokba nincs közvetlen vasúti járat a kisalföldi megyeszékhelyről. Egy okos ötletet mégis tudunk ajánlani.

Mint arról portálunk beszámolt, múlt szombaton lépett életbe a nyári vasúti menetrend. Ebből kiderült: Győrből Keszthelyre naponta egy-egy pár, gyorsvonati pótjeggyel igénybe vehető vonat közlekedik.

Közel 10 éve szüneteltetik "ideiglenesen" a vasútvonalat

A Győr-Keszthely gyorsvonat Pápa-Sümeg-Tapolca érintésével június 18. és augusztus 28. között kel útra. Győrből 8:09-kor indul Keszthelyre, 10:51-kor érkezik meg. Visszaútban 18:45-kor indul Keszthelyről és 21.18-kor fut be a kisalföldi megyeszékhelyre. A teljesárú menetjegy egy útra 3065 forint, vagyis oda-vissza több mint 6000 forint.

Mint ismert, Győrből közel tíz éve, 2007 tavasza, azaz a Veszprém-Lepsény vasútvonal "ideiglenes" szüneteltetésének bevezetése óta nincs közvetlen vasúti eljutási lehetőség Veszprémen át a Balaton északi partjának keleti oldalára. Pont a győriek, Győr környékiek által leginkább kedvelt Balatonalmádi, Balatonfüred, Alsóörs, Balatonkenese útirányokba.

Balatonfüred kivételével lényegében közvetlen buszos összeköttetés sem létezik. A korábbi években Komárom-Székesfehérvár érintésével közlekedett a nyári szezonban egy siófoki közvetlen vonat, de 2015-ben már nem és idén sem fog.

Innentől kezdve oda lyukadunk ki, hogy tömegközlekedés helyett egyszerűbb és nem utolsósorban olcsóbb autóval utazni a Balatonra. Egy megfontolásra érdemes ötletet azonban tudunk ajánlani.

Sopronból egyenesen a Balaton partjára visz a vonat

A június 18-tól érvénybe lépő menetrendváltás óta Sopronból közvetlen eljutási lehetőséget biztosít a GYSEV Zrt. a Balatonhoz. Bővebb részletekért ide kattintsanak!

Ennél olcsóbb tömegközlekedési lehetőség nincs a Balatonra

"A Bakonyvasút Szövetség, az ÉNYKK Zrt., a MÁV Start Zrt. és a területileg illetékes Közlekedésszervezési Iroda együttműködésének eredményeként sikerült olyan Győr-Veszprém vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat kialakítani, melyekkel egy átszállással elérhetők az említett balatoni települések (Balatonalmádi, Balatonfüred, Alsóörs, Balatonkenese).

A közösségi közlekedést választó utazóknak e járatok kombinálása révén nem kell nélkülözniük a vasúti utazás kényelmét, a Magas-Bakony tájképi élményét. A Veszprém vasútállomási átszállást követően rövid idejű buszozással érhetik el a Balaton északi partját.

A vasúttal kombinált utazás a Bakonyvasút regionális díjszabásának és kedvezményrendszerének köszönhetően olcsóbb minden más közlekedési módnál" - közölte Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke.

Nézzük a tarifákat

A vonatokra és az autóbuszokra a jegyet külön-külön kell megváltani. A Győr-Veszprém-Balatonalmádi útvonalon 1120 forint a vonatjegy, 370 forint a buszjegy. Összesen 1490 forintot kell fizetni a tikettekért. A Győr-Veszprém-Balatonfüred viszonylaton 1120 forint a vonatjegy, 460 forint a buszjegy ára, azaz összesen 1580 forint egy útra teljes áron.

"Az eljutási idő tehát lényegében azonos, az ár a fele a keszthelyi utazásnak. A Győr-Balatonfüred közvetlen autóbuszjáratok menetdíja teljes áron egy útra 1860 forint" - tette hozzá Bödecs Barnabás.

Messze a siófoki aranypart Győrtől

Siófokra oda útban egyelőre nincs közvetlen átszállásos járat Győrből. Igaz, a késő délutáni órákban Siófok felől Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonfűzfő érintésével érkezik naponta egy busz az utolsó győri vonathoz. Ez a járat helyettesíti az idén nem közlekedő Siófok-Győr vonatot.

forrás: kisalfold.hu

vissza

Hozzászólások