NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Megakadt a futurisztikus beruházás

2016.05.12.

Nem támogatja a miniszterelnökség a Balatonalmádi és Balatonfűzfő közé tervezett, elképesztő méretű szórakoztatócentrumot

A.R.H. projekt illusztrációi a Cornwalli Éden projektben megvalósult építészeti megoldással szemléltetve.

Aqua Regnum Hungary – ezzel a névvel tervezett futurisztikus, hatalmas aquaparkot a Balaton mellé egy vállalkozó. A netes fórumokon kételkedéssel fogadták a terveket, immár kiderült, a kormány sem támogatja. 

kép forrása: http://www.balatonalmadi.hu/files/9314/4826/9036/26_01_Aqua_Regnum_Hungary_1_mell.pdf

Megkereste a kormányt nagyszabású fejlesztési tervével Gulyás Péter vállalkozó – derül ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy parlamenti kérdésre adott írásbeli válaszából, ahogy az is, az „ügy megismerését követően” az a határozat született, hogy a Miniszterelnökség, így vélhetően a kormány sem támogatja az Aqua Regnum Hungary elnevezésű projektet. Lázár a jobbikos Kepli Lajos sürgetése kapcsán kifejtette, a felelős döntést csak megalapozott információk tudatában lehet meghozni. A tárcavezető közölte továbbá azt is, erről a fejleményről tájékoztatja Gulyást is.

Ismeretes, az elmúlt hónapokban az egész sajtót bejárta az említett, valóban grandiózus beruházásról szóló elképzelés. Az ötletgazda több mint tíz éve tervezi, hogy megvalósítja a futurisztikus, hatalmas aquaparkot. A tervek egyik kiemelt eleme, hogy száztíz hektáros, speciális fóliaszerkezettel fedett vizes szórakoztató centrumot alakítanának ki Balatonalmádi és Balatonfűzfő között, amennyiben persze az érintett települések is rábólintanak. A költségeket 1,8-2 milliárd euróra teszik, amely forintban több mint hatszázmilliárdot jelent. A vörösberényi part mellé tervezett monstrum 1,7 kilométer hosszúságban, olykor kilencszáz méteres szélességben nyúlna el a bicikliút és a vasút között, és egy változó magasságú, pukkantgatós műanyag fóliára emlékeztető szerkezet fedné. További elemek: gyógyhatású meleg vizes kismedencék a Kárpát-medence összes gyógyvizével, vízisípályák, korcsolyapálya, ellenáramoltatott szörfpályák, sziklaugró hely, vízesés, édesvízi megaakvárium, valamint ötezer autót és száz buszt befogadó fedett parkoló, street food büfék társulnának. 

De a projektgazdák ötletei közt szerepel egy Nautika nevű, víz alatti luxusszálló a fűzfői öböl harminc méter mélyre kotort medrében, amit elektromos mini-tengeralattjárókkal lehetne majd megközelíteni. A komplexum a cornwalli Éden növénypark mintájára épülne fel. 

Gulyás még februárban úgy nyilatkozott, már jelentkezett egy komoly érdeklődő, aki befektetne a projektbe, és a kormánynál is elkezdett lobbizni az ügyben. A jelek szerint ez utóbbi irányból nem számíthat támogatásra, így aligha valósul meg a valóban elképesztő léptékű projekt.

forrás: www.magyarhirlap.hu

vissza

Hozzászólások