NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Már most elkezdtek velük leszámolni

2016.04.12.

A csapadékos, meleg tavasz miatt idén jóval hamarabb elkezdték a szúnyogok irtását a Balatonnál. Először a szúnyoglárvákra ható készítményt permeteztek ki a biológusok által meghatározott szúnyogtenyészhelyekre. Az irtás költségét a tóparti önkormányzatok állják.

A környezetbarát baktériumkészítmény csak a szúnyoglárvákat pusztítja el. Körülbelül 1900 hektáron permeteztek a Balaton körül, a természetvédelmi területeket kihagyták. „Ilyen esetekben a vízbe szórjuk, illetve a lakott területek környékén lévő mocsaras, lápos környékre szórjuk ezt a vegyszert. Ebből szintén nagyon kevés mennyiségre van szükség, hét decit szórunk ki egy hektárra” – mondta Bódis László pilóta.

Már most elkezdtek velük leszámolni

Az elmúlt évekhez képest hetekkel korábban kezdték a szúnyogirtást, az enyhe tavasz és a csapadékos idő kedvezett a vérszívók elszaporodásának. „Annyira telített már a talaj vízzel, hogy nem tudta beszívni a csapadékot, és megálltak ezek a pangó vizek. Ez az ideális vízmélység, ez az 5-10 centi, amit a napsugárzás nagyon gyorsan átmelegít, és ezekben a vizekben találhatók a szúnyoglárvák, és ahogy a víz melegszik, a szúnyoglárvák is elkezdenek rohamosan fejlődni” – fogalmazott Gáspár János, a Corax Környezetvédelmi Zrt. üzletágvezetője.

Az irtás 8 millió forintba került, amit a tóparti települések maguk álltak. De abban bíznak, hogy az állam utólag idén is megtéríti a költségek felét.

forrás: www.hirtv.hu

vissza

Hozzászólások