NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Már keresik a kivitelezőt az észak-balatoni vasútfejlesztéshez

2016.12.24.

A Szabadbattyán és Aszófő közötti szakasz villamosításával jelentősen csökken a menetidő.

Kiírták a közbeszerzést a Szabadbattyán-Aszófő vasúti vonal korszerűsítére. A hirdetmény szerint a kivitelező feladata a 60 kilométeres szakaszon felsővezeték építési, vasútépítési és kiegészítő építési munkák tervezése és kivitelezése.

A beruházás feladatai többek közt:

  • villamos felsővezeték és optikai kábel építése 60 km-en,

  • villamos alállomás tervezése és kivitelezése két helyszínen,

  • Szabadbattyán és Aszófő alállomásának bővítése és átépítése

  • vágányépítés alépítmény megerősítéssel

  • peronépítés, peronfelújítás, átjárók építése.

A tervek szerint 25 milliárd forintos projekt ideális esteben a 2017-es úszó vb előtt elkészül a Székesfehérvár melletti Szabadbattyán és a balatonfelvidéki Aszófő között, így a vonal hatékonyabban szolgálja majd a balatonfüredi vb-eseményeket. A villamos felsővezeték azért Aszófőig épül, mert ott lehet a legegyszerűbben csatlakozni az országos nagyfeszültségű hálózatra, így a település határában épülne meg a villamos-alállomás.

A fejlesztés után a villamos mozdonyok és motorvonatok megjelenésével jelentősen csökken a menetidő. A Déli pályaudvar és Balatonfüred között körülbelül egy óra negyven percre lesz szükség, ez jelenleg két óra tizennégy perc.

A fejlesztés a tervek szerint 2018-ban az Aszófő-Keszthely szakasszal és a Balaton körüljárhatóságának kialakításával folytatódhat.

forrás: magyarepitok.hu

vissza

Hozzászólások