NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Közel 3 milliárdos fejlesztés várható a Balaton-felvidéken

2017.12.23.

A projekt célja, hogy a Balaton-felvidék világörökség várományos helyszín - egyedi vonzerejét kihasználva - további turisztikai funkcióval bővüljön és a fenntartható hasznosítás révén önálló attrakcióvá váljon. Ehhez a nemzetközi igényeket is figyelembe véve szükséges a meglévő turisztikai attrakciók, illetve további új attrakciók fejlesztése.

A projekt címe: A Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése

Cél a térségben található kiemelkedő egyetemes értékek megőrzése, védelme és bemutatása a turisztikai funkció kialakításával. Valamennyi projekthelyszínen kiemelt szempont, hogy hosszú távon gazdaságilag fenntarthatóan működjenek a fejlesztett attrakciók.

A projekt 10 tagú konzorciumi együttműködés keretében valósul meg. A Konzorcium vezetőjének - a Konzorciumi együttműködési megállapodás aláírásával a Tagok - a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft-t választották.

A konzorcium tagjai és az általuk megvalósítandó fejlesztések a projektben

  • Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (118 mFt) – Részvétel a projektek előkészítésében, azok megfelelő turizmus szakmai tartalmának kialakításában és megvalósításában (marketing tevékenység, kötelező tájékoztatási feladatok).

  • Balatonfüred Város Önkormányzata (770 mFt): Esterházy Kastély felújítása – Nyaralástörténeti Látogatóközpont kialakítása.

  • Hévíz Város Önkormányzata (100,2 mFt) – Festetics sétány turisztikai attrakcióvá fejlesztése.

  • Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft. (73,2 mFt) – Festetics Kastély turisztikai szolgáltatásfejlesztése. 

  • Szigliget Község Önkormányzata (470,2 mFt) – Szigligeti Vár komplex turisztikai fejlesztése.

  • Badacsonytomaj Város Önkormányzata (419 mFt) – Kisfaludi út élmény sétánnyá alakítása.

  • Folly Arborétum és Borászati Nonprofit Kft. (145,6 mFt) – Interaktív Borászati Kiállítás és Látogatóközpont kialakítása.

  • Tihany Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. (570 mFt) - Uradalmi Magtár komplex fejlesztése, ECHO domb tematikus történeti park kialakítása.

  • Tihanyi Bencés Apátság (227,7 mFt) - Apátsági Múzeum megújítása, Napváró terasz kialakítása.

  • Balatoni Integrációs Kft. (105 mFt) – konzorciumi szintű projektmenedzsment, projekt szintű közbeszerzési szakértő, műszaki ellenőr és a kiállítások szakmai koordinációját végző kiállítási szakértő finanszírozása, a világörökség várományosi helyszín egységes bemutatását szolgáló infokommunikációs tartalmak elkészítése, eszközök beszerzése.

A projekt költségvetése 2.999.704 ezer Ft.

Az egyes fejlesztéseket valamennyi konzorciumi tag saját beruházásában valósítja meg és biztosítja annak üzemeltetését.

forrás: balatonregion.hu

vissza

Hozzászólások