NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Körbesétálná a Balatont? Mutatjuk, meddig várhat még erre

2015.10.10.

Törvény biztosítja majd a Balaton körül a szabad parti sétányt, az ezzel kapcsolatos új területrendezési terv 2017. december 15-ig készül el - válaszolta a balatoni vízpart-rehabilitációs tervezés állásáról feltett képviselői kérdésre Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A 2015 szeptemberében megjelent az építésügy átalakítását célzó intézkedési terv és a kapcsolódó feladatokról szóló kormányhatározat, a kormány építészettel kapcsolatos elképzelései és az építésügy átalakításának fő irányai mellett részletesen foglalkozik a balatoni fejlesztéseket támogató új tervrendszer kialakításának lépéseivel is. Ebből világos, hogy a kormány számára továbbra is kiemelt cél a Balaton partjának fejlesztése - írja a parlament honlapján olvasható válaszában Lázár.

A Balaton kiemelt üdülőkörzet területrendezési tervrendszerének a jövőben átláthatóbbá és költséghatékonyabbá kell válnia, és ennek érdekében 2015 decemberéig meg kell teremteni azokat a jogszabályi feltételeket, amelyek segítségével a partvonal-szabályozási és vízpart-rehabilitációs tervezést integrálni lehet a területrendezési tervbe. A vízpart-rehabilitációs tervezés tehát a jövőben jelen formájában várhatóan megszűnik, azonban értékes elemei - mint például a szabad parti sétány biztosítása - törvényi szintre emelkednek.

A kormányhatározat értelmében 2017 . december 15-ig kell elkészíteni a Balaton kiemelt üdülőkörzet új területrendezési tervét. Az előkészítő munkák már megkezdődtek, az új tervrendszer kialakítása során a kormány szorosan együttműködik az érintett önkormányzatokkal, szakmai szervezetekkel és a helyi civil szervezeteken keresztül a lakossággal - hangsúlyozza a miniszter.

A hatályos vízpart-rehabilitációs tervek alapján az önkormányzatoknak a szabad parti sétányok kialakítására ma is van lehetőségük, és ez a felülvizsgálat során is mindvégig fennmarad, így az önkormányzati autonómia semmilyen formában nem sérül. Az állami szintű beavatkozás helyének, mértékének és szükségességének megalapozását a Balaton kiemelt üdülőkörzet új területrendezési terve biztosítja majd - írta Lázár.

forrás: napi.hu

vissza

Hozzászólások