NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Komoly problémák a Balatonnál

2016.04.25.

Elvitorláznak a hajósok - Nem csak a pincér- és szakácsutánpótlás biztosítása okoz egyre nagyobb problémát a Balaton partján, új jelenség a hajóselvándorlás. A balatoni hajósokat is külföldre csábítják: egy kezdő matrózt havi 1600, egy tapasztalt hajóvezetőt 3-4 ezer eurós fizetéssel. Közeleg a szezon, és a vállalkozások szerint idén sem lesz könnyebb jól képzett munkaerőt találniuk, mint tavaly, írja a Sonline.hu.

Akár a – kirándulók körében népszerű – Tihany és Szántód közötti szakaszon is gondot okozhat a hajóshiány 
Fotó: Németh András Péter

A téma felvetődött a Kisosz siófoki elnökségi ülésén is, a kiskereskedők és a vendéglátók sokadszorra értettek egyet abban, hogy évről évre egyre nehezebb lesz versenyezniük azokkal az országokkal, amelyek elszívják a magyar munkaerőt. Véleményük szerint az első és legfontosabb teendő az áfacsökkentés lenne, hiszen a Balaton „konkurenciaországaiban” 9–12 százalék az élelmiszerek áfája, míg nálunk 27.

A tóparti vállalkozók már elkezdték a munkaerőtoborzást a szezonra, és a kilátások siralmasak az eddigi visszajelzések alapján. Márpedig magasabb bért csak az adó- és járulékterhek csökkentése esetén tudnának kigazdálkodni, az így megmaradó pénzből lenne esély a vendéglátóegységek elengedhetetlen fejlesztésére is.

forrás: www.szabadfold.hu

vissza

Hozzászólások