NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

KLASSZ a pARTon

2017.07.11.

Szombaton kezdődik és három héten át tart a KLASSZ a pARTon fesztivál a Balatonnál. A Cimbora Alapítvány harmadik alkalommal rendezi meg a komolyzenei koncertsorozatot.

A szervezők hagyományt kívántak teremteni a rendezvénnyel úgy, hogy közben igényes, klasszikus zenei programmal bővítsék a nyári kulturális kínálatot. A másik céljuk, hogy a Cimbora hagyományaihoz híven tehetséges fiataloknak is bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak

– áll a hirbalatonhoz eljuttatott közleményükben.

Az ingyenes programsorozat keretében a kistelepülések lakói, és akik különféle okokból nem engedhetik meg maguknak, hogy koncertekre járjanak, részesei is lehessenek ennek a zenei élménynek. Gyermekrendezvényeinken keresztül a legkisebbeknek is izgalmas programokat kínálunk. A fesztivál házigazdája Érdi Tamás zongoraművész, aki nemcsak művészi, hanem emberi példát is mutat a fiataloknak.

A nyáresti komolyzenei koncerteknek idén is a Balaton és a Duna partján található települések adnak otthont: Balatonalmádi – Vörösberény, Balatonfüred, Csopak, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Keszthely, Paloznak, Szigliget, valamint Budapest és Esztergom.

Tavaly a fesztivál 35 koncertje 15 helyszínen valósult meg, melynek programjában elsősorban kamarazenekarok szerepeltek. Idén több nagyzenekari koncertet is élvezhet a közönség.

Fellép többek között az Óbudai Danubia Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar, az NFZ Grazioso Kamarazenekara, az Eckhardt és a Keller Kvartett. A szólisták között szerepel Balázs János, Csordás Klára, (Párizs), Hildegarde Fesneau (Párizs), Hutás Gergely, Görög Sisters (Szabadka), Kocsis Krisztián, Lajkó Félix, Matuz Gergely, Oláh Vilmos, Onczay Zoltán, Ránki Fülöp, Szabadi Vilmos, Szűcs Máté, Vigh Andrea, Vékes Erzsébet, Zsoldos Bálint. 

A koncertsorozat támogatója a Miniszterelnökség, az NKA, Balatonfüred, illetve Balatonalmádi Város Önkormányzata és a MOL Új Európa Alapítványa.

forrás: hirbalaton.hu


Közérdekű Keszthely Kultúra, művészet Paloznak Szigliget Balatonalmádi Balatonfüred Buli, koncert, zenei programhelyszín Csopak Gyenesdiás

vissza

Hozzászólások