NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Jókai Napok - Sűrű tavaszi hétvége

2016.04.24.

Könnyedség és szellemiség avagy Jókai Napok a városhoz több szállal kötődő romantikus író szellemében. Irodalom, reformkori séta, gálaest, és az elmaradhatatlan gasztronómiai parti a hangulatos Koloska völgyben. Megújul a szenvedélyes író életét bemutató Jókai Emlékház kiállítása.

A nagy írónak állít emléket immár több, mint húsz éve a rendezvény sorozat, amely egyben Füred egyik emblematikus eseménye. A 25. Jókai Napok április 29. - május 1.között ezúttal is számos programot kínál az idelátogatóknak.

Az idei rendezvény újdonsága, hogy megújult enteriőrrel várja a látogatókat a Jókai Emlékház. Az ország egyik legkorszerűbb látványvilágú múzeuma a ráncfelvarrás mellett tartalmában is újat kínál. Részletek itt.

A hagyományos ünnepséget ezúttal is Jókai egykori villájának udvarán rendezik meg április 29-én, pénteken, délelőtt tízkor. A ceremónia után közvetlenül könyvbemutató várja az érdeklődőket, Praznovszky Mihály irodalomtörténész, mutatja be a maga sajátos stílusában a legfrissebb Jókai-napi kis könyvet. A nosztalgiázást kedvelők reformkori sétán vehetnek részt, este pedig gálaest, amelyen bemutatkozik a rendezvény díszvendége: Vác városa, amellyel kulturális partnerséget köt Füred.

Másnap gasztronómia a Koloska-völgyben. Az elmaradhatatlan Jókai-bableves főzőversenyen, mintegy ötven csapat vág neki a főzésnek. Április 30-án, szombaton már kora reggel előkerülnek a bográcsok, aki azonban kóstolni akar, ráér tíz órakor kilátogatni a völgybe. Ha esik, ha fúj, a hangulat garantált. Délután három órakor lesz a verseny eredményhirdetése, előtte zenés programok, népi és kézműves játszóház, geotúrák várják az érdeklődőket.

A Jókai Napok részletes programja itt.

Bár a völgybe érdemes kisétálni, a Kisfaludy strand parkolójából helyi járatos autóbuszok is szállítják majd folyamatosan a főzés helyszínére a vendégeket. Az első busz 7.30-kor indul, a Koloska völgyből délután négyig óránként indulnak majd vissza buszok a városba.

A rendezvény záró napján, szintén a Koloska-völgyben, Jókai Majális gyermekprogramokkal.

Az aktívabb kikapcsolódás iránt érdeklődők sem maradnak program nélkül, április 30-án a város parti részén zajlik a Maratonman tavaszi futama, másnap pedig szezonnyitóhegyikerékpáros maratont rendeznek. Mindkét rendezvényen, a tavasz jegyében, nézelődni, szurkolni, a kávézók teraszán az esélyekről hosszan értekezni és persze borozgatni is ér.

forrás: www.balatonfured.hu

vissza

Hozzászólások