NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Jókai Mór emlékét idézik fel hétvégén Balatonfüreden

2016.04.27.

Az irodalom mellett a zenéé és a táncé lesz a főszerep a csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó, 25. alkalommal meghirdetett balatonfüredi Jókai napokon - tájékoztatta az MTI-t a város önkormányzatának kulturális osztályvezetője.

Cserép László azt mondta, azt a pezsgést és sokszínűséget igyekeznek megteremteni a programkínálattal, amely Jókai, a legnagyobb magyar romantikus író életét és munkásságát jellemezte. Václav Haveltől az Audencia/ Vernisszázs című darab kerül színpadra a Váci Dunakanyar Színház és a Nemzeti Színház koprodukciójában az Anna Grand Hotelben csütörtökön este. 

A város híres Bergmann Cukrászdájában mutatja be a Jókai-napi kiskönyvet Praznovszky Mihály irodalomtörténész, a sorozat szerkesztője pénteken - közölte Cserép László, hozzátéve, hogy a sorozat, amelyet 2004-től adnak ki, Jókai balatonfüredi, balatoni írásait tartalmazza, valamint a Jókait Balatonfüreden meglátogató kortársak cikkeit és olyan Jókai-írásokat, amelyek kötődnek egy-egy évfordulóhoz, irodalmi eseményhez. 

A pénteki nap programjainak zárásaként gálaestet rendeznek az Anna Grand Hotelben, melyen fellép Cs. Nagy Ildikó, zongoraművész, Dónusz Katalin, énekművész, Módri Györgyi, színművész és Bánó Tamás gitárművész - részletezte az osztályvezető.    

A szombati programok elsősorban a gyermekeket és a családokat szólítják meg. A város népszerű kirándulóhelyén, a Koloska-völgyben megrendezik a hagyományos bablevesfőző-versenyt. Délután néptáncos és népzenei együttesek szórakoztatják a közönséget, a legkisebbeket pedig népi játszóház és kézműves foglalkozás várja - mondta Cserép László.    

A vasárnapi Jókai Majális szintén a Koloska-völgyben lesz, ahol ügyességi és szellemi vetélkedőkön vehetnek részt a vállalkozó kedvű családok.    

Hozzátette: vasárnap lép a közönség elé a Tallabille zenekar, a Koloska Senior Néptánc Együttes, a Balatonfüred Néptánc Együttes, valamint a Teleszterion Színházi Műhely, a Csalóka Péter című vásári komédiával. Ezen kívül gyógynövénytúra és táncház várja a majális résztvevőit.    

Cserép László beszélt arról is, hogy a Jókai-napok keretén belül írják majd alá a Vác és Balatonfüred között kötendő kulturális együttműködési megállapodást.

forrás: www.mti.hu

vissza

Hozzászólások