NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Iszonyú bajban a Balaton

2016.04.14.

Már a balatoni hajósokat is külföldre csábítják! A kezdő matróz havi 1600, egy tapasztalt 3-4 ezer eurós fizetést kap kint. De nagy gondban lehetnek majd azok a vállalkozók is, akiknek eddig bevételt hozott a Szép-kártya – írja a Sonline.

Már nemcsak a pincér- és szakácsutánpótlás okoz egyre nagyobb problémát a Balaton partján. Új jelenség a hajósok elvándorlása. A vállalkozások szerint idén sem lesz könnyű jól képzett munkaerőt találni. A KISOSZ siófoki elnökségi ülésén a kiskereskedők és vendéglátók sokadszorra értettek egyet abban, hogy egyre nehezebb versenyezniük a külföldi munkabérekkel írja a Sonline.

Szerintük az első és legfontosabb teendő az áfacsökkentés volna, hiszen míg a konkurens országokban az ételáfa 9-12 százalék, nálunk 27.

Már elkezdték a munkaerő-toborzást a szezonra a balatoni vállalkozók, de úgy gondolják, a kilátások siralmasak. Magasabb bért viszont csak az adó- és járulékterhek csökkentése esetén tudnának adni.

Az elnökségi ülésen az is elhangzott, hogy nagy törés lesz, ha a kormány eltörli a Szép-kártyát. Ugyanis több balatoni egységben 30-35 százalék ma már a Szép-kártyával fizető vendégek aránya írja a lap.

forrás: www.nlcafe.hu

vissza

Hozzászólások