NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Indul a szezon, nyit a Balaton! - Készülnek a vendégek rohamára a tónál

2016.04.16.

Siófok — Ébredezik a Balaton, bár még csak nagyon álmosan nyújtózkodik a téli álomból. Lángost, halat egyelőre nem kapni a tó mentén, merthogy a parti büfék még nem nyitottak ki.

Kéméndi Gyula a stégre ment horgászni, hamar ki is kapott néhány halat a Balatonból /Fotó: Isza Ferenc

De megjelentek az első napozók, görbülnek a horgászbotok a mólókon, a 12 fokos vízbe viszont egyelőre a labradoron kívül senki nem merészkedett be. Igaz, nem is könnyű a habok közé jutni, mert a lépcsők még a parton pihennek.

Dani kutya beugrott a Balcsiba, de nem időzőtt ott sokáig /Fotó: Isza Ferenc

Dani (1) kutyának ez a hiányosság nem okozott fejtörést, egyszerűen átugrotta az algától nyálkás köveket, míg gazdái, Radnai Rea (54) és Radnai Róbert (49) beérte az áprilisi napfürdővel.

– Mi az, hogy ereje van? Éget ez a napfény! Nagyon vártam már ezt a jó időt, de a vizet inkább még kihagyom – mentegetőzött Rea a fürdést firtató kérdésünkre.

Radnai Rea és Róbert imádja a Balatont, a tavaszi nap szinte égette a bőrüket /Fotó: Isza Ferenc

Kicsit közelebb merészkedett a vízhez Pörzse Ibolya (44), aki Zalaegerszegről Budapestre tartva megállt ejtőzni a Balatonnál. A köveken üldögélve, lábát a még hideg habok közé lógatva ábrándozott az előtte álló nyárról, reménykedve, hogy minél több időt tud majd szakítani a strandolásra.

Nem fáznak viszont a balatoni halak. Elővigyázatlan buzgósággal felfalnak minden ehetőt, és ez a falánkság lett a veszte annak az aranyló tükörpontynak, amely Kéméndi Gyula horgára akadt.

– Rántva lesz, sült krump­lival, tartárral – büsz­kélkedett a horgász a zsákmánnyal.

Soós Patrícia most még konkurencia nélkül kínálja a hamburgert /Fotó: Isza Ferenc

Máshonnan hiába is várná a sült halat, a büfék közül ugyanis mindössze egyet találtunk nyitva, Siófokon, öt perc sétára a parttól, ahol Soós Patrícia (35) 1500 forintért adja a gírosztálat, a hamburgereket pedig mérettől és tartalomtól függően 590–1090 forintért. A hagyományos balatoni koszt még hiányzik a tó körül. Alighanem Patrícia boltja az első fecske, a többiek egy-két hét múlva nyitnak.

– Ha olyan szezonunk lesz, mint tavaly volt, elégedett leszek, a tavalyelőttitől viszont szomorú.
Nem is emeltünk árat már három éve, és szerintem ugyanez lesz a parton is mindenfelé, mert az emberek nem tudnak többet fizetni – ismertette a siófoki piaci viszonyokat a büfés.

forrás: www.blik.hu

vissza

Hozzászólások