NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Gigakikötő miatt szenved az Iszaptól Balatonfenyves, a rendőrség nyomoz

2016.04.18.

Védett területet jelentős mértékben megváltoztatva elkövetett természetkárosítás miatt indított nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a balatonfenyvesi kikötőépítés ügyében az LMP feljelentése nyomán – írja a Sonline.hu.

A Lehet Más a Politika szerint az épülő gigakikötő működtetéséhez mintegy 65 ezer köbméter iszapot kotortak ki és helyeztek át a tóban. A párt szerint ez egy darabig a kiadott engedélyek alapján történt, de tavasztól már a szomszédos szabadstrandot árasztják el a kikötőből kikotort iszappal. Az LMP úgy véli, a kikötő jelenlegi formájában való megépítése törvényellenes.

Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester szerint minden szabályosan és a terveknek megfelelően zajlik. "A vitorláskikötő-beruházás során a keleti mólószár és a strand között egy föveny alakul majd ki. Ehhez kell a homok, ha úgy tetszik, az iszap" - mondta Lombár, aki szerint uszadékgyűjtő lídó néven szerepel a tervekben az a strandsarok, ahová most az iszapot engedik.

Korábban megírtuk, hogy rendkívüli iszaposodás kezdődött a Balaton nyugati medencéjében. A jelenség több települést is érint, sokak szerint ott egy szabálytalan kotrás miatt kezdődtek a gondok.

forrás: www.nol.hu

vissza

Hozzászólások