NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Gazdik, figyelem! Megnyílik az első balatoni kutyás strand!

2016.04.16.

Nagyjából 1200 négyzetméteres partszakaszt biztosítanak Fonyódon a kutyával strandolók részére.

Májustól várhatóan már nem csak szabadstrandokon fürdőzhetnek a kutyusok gazdijukkal /Foró: AFP

A legtöbb gazdi szívfájdalma, hogy bár egyre több kutyabarát hely van egész Magyarországon, a strandok még mindig nem tartoznak ezek közé. Ennek érdekében – elsősorban figyelemfelhívó jelleggel – jött létre a Falkastrand program, amely minden szeptemberben egy kutyás találkozó keretében meghirdeti a gazdik és kutyáik közös fürdőzését a balatonfűzfői strandon. A kezdeményezés ötletét Fonyódon is átvették, igaz másképpen: úgy döntöttek, hogy - amennyiben az önkormányzat is áldását adja az ötletre - létrehozzák a Balaton első kutyás strandját.

A tervek szerint a vízi rendőrség mögötti területen egy 1200 négyzetméteres szabad rész áll majd a kutyások rendelkezésére, ahol ráadásul minden adott lesz az állatok kényelmes fogadására: az összes szükséges higiéniai eszköz mellett még külön homokozót és „pisi fákat” is biztosítanak a kutyák számára, ahol a dolgukat végezhetik.

Hidvégi József polgármester elmondása szerint nincs olyan jogszabály, amely miatt problémákba ütközhetne a strand kialakítása, ráadásul várhatóan ezzel megnő Fonyód látogatottsága is, ugyanis egy egyedi, kutyabarát hely sok embert vonz majd. Éppen a kutyások segítése érdekében a strand kialakításával párhuzamosan minden, a város honlapján található, kiadó nyaraló adatlapján feltüntetik, hogy befogad-e kutyát vagy sem.

A hírek szerint a strand kialakítása mindössze 1 millió forintot emészt majd fel és ingyenes lesz.

forrás: www.blikk.hu

vissza

Hozzászólások