NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Gasztro-kalandozás a télen-nyáron menő Balaton körül

2018.09.20.

Október és március között öt helyszínen mutatják be a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő. A Gasztro Piknik Sorozat első állomása szeptember 29-én Sümegen lesz, ahol a Sümegi Szüreti Fesztivál betét programjaként találkozhatunk a Balatoni KÖR tagjaival.

#kóstoldkörbe | fotó: Balatoni KÖR


Évek óta mondjuk, hogy a Balaton Télen-Nyáron Menő. A tavaly december elején Balatonlellén megrendezett Adventi GasztroPiknik sikerén felbuzdulva rendezzük meg idén az 5 alkalmas GasztroPiknik Sorozatot. Szeretnénk körbejárni a Balatont, így az állomások között szerepel Sümeg, Badacsony, Balatonlelle, Köveskál valamint Csopak is.

- mondta el Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke, a rendezvénysorozat ötletgazdája és egyik főszervezője.


Variációk szőlőre a Bujdosó Szőlőbirtokról | fotó: Balatoni KÖR / Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

A Balatoni KÖR Gasztro Piknik Sorozat helyszínei

szeptember 29. Sümeg (Sümegi Szüreti Fesztivál)

december 1. Balatonlelle (II. Adventi GasztroPiknik – Dél)

december 8. Badacsony (I. Adventi GasztroPiknik – Észak)

február 23. Csopak

március 23. Köveskál

Egy dolgos nap zárása a csopaki Szent Donát Birtokon - a képen talán nem látszik, de a háttérben gőzerővel zajlik a szüreti munka. fotó: Balatoni KÖR / Szent Donát Birtok

A Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre négy éve. Tagjaik között – akik valamennyien az egész évben “üzemelő”  Balatonért dolgoznak – szerepel helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik. Minőség – Hitelesség – Egész éves nyitvatartás – ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.

forrás: hirbalaton.hu


További cikkek Badacsony / Balatonlelle / Bor, borászat, szőlő, szüret / Csopak / Gasztronómia / Sümeg / Vendéglátás témában

vissza

Hozzászólások