NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Fizetős vécék a szabad strandokon

2016.04.15.

A legtöbb önkormányzat idén még nem kér pénzt a mellékhelyiségek használatáért
Egy beterjesztett törvénymódosítás alapján fizetőssé válhatnak a jövőben a természetes fürdővizek menti illemhelyek. A Balaton Szövetség szerint az így keletkező többlet segítséget jelenthetne az önkormányzatoknak, sokan közülük azonban idén még nem vezetnék be a változtatásokat.

Fizetősekké válhatnának az illemhelyek a jövőben a természetes vizek mellett található ingyenes standokon. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett törvénymódosítás szükségességét a tárca azzal indokolja, hogy az ilyen módon befolyt pénzt az üzemeltetők a fürdőhellyel kapcsolatos fejlesztések elvégzésére és az ellátás színvonalának további emelésére fordíthatnák.

Lapunk megkereste a Balatoni Szövetséget, hogy megkérdezzük, mi a véleményük a tervezetről és várható hatásairól. Válaszában Balassa Balázs, a szövetség elnöke és egyben Szigliget polgármestere jelezte: a Balaton-parton jelenleg negyven szabad strand működik, számuk azonban évről évre csökken. A szabad strandokat a tulajdonos önkormányzatok üzemeltetik, ez a tevékenység azonban jelentős költségekkel jár. Mivel a strand jellegénél fogva belépőjegyekből bevétel nem keletkezik, az üzemeltetés közben jelentkező kiadásokat más forrásból kell a településnek kigazdálkodni. Válaszában az elnök kitért arra is, hogy a szövetség megkérdezett több szabad strandot üzemeltető önkormányzatot, és nagy részük arról számolt be, az idei nyáron még biztosan nem vezeti be a vécéhasználati díjat. Hozzátette, hogy a tengerparti strandokon is – amelyek jelentős része szabad strandként működik – jellemzően fizetősek az ilyen jellegű szolgáltatások.

A mostani előterjesztés nem érinti a fizetős strandokat, azaz e helyeken továbbra is mindenképpen ingyenesen kell biztosítani majd a mellékhelyiségek igénybevételének lehetőségét.

forrás: www.mno.hu

vissza

Hozzászólások