NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Európa egyik legbiztonságosabb úti célja a Balaton

2016.04.25.

Az utóbbi időszak terrorcselekményei miatt is felértékelődött a magyar tenger. Szakértők szerint nem meghosszabbítani kell a szezont, hanem új idényekben kell gondolkodni!

Tűzoltók, rendőrök és a katasztrófavédelem szakemberei közösen reklámozták a napokban a Balatont a fővárosban. A fórumon szó volt a tavaszi Nyitott Balaton programsorozatról is. Az egész régiót átfogó akcióra idén május 1-16. között kerül sor. Az akcióhoz 284 balatoni cég, szervezet csatlakozott és vállalta, hogy a főszezonon kívül is kinyit néhány napra. Vagyis olyan szolgáltatásokat nyújtanak ezen a héten, amelyek korábban szinte csak a nyáron voltak elérhetők.

"Alapvető célunk továbbra is megmutatni, hogy a Balaton régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem az tavaszi (és őszi) időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni: pl. kerékpártúrák, gyalogtúrák, vízi sportok, gasztroélmények, zenés esték, gyermekprogramok, vagy csak gondtalan napfürdőzés a tavaszi melengető napfényben a Balaton-parton" - mondta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.

Az akcióval kapcsolatban Kontrát Károly, parlamenti államtitkár, a régió egyik országgyűlési képviselője elmondta: a kormányzatnak már a korábbi években is az volt a célja, hogy a balatoni régió Európa egyik legbiztonságosabb turisztikai övezete legyen. Mint mondta: a rend a legfontosabb mindennapi érték, ezért is növelték a térségben a rendőrség létszámát, így 2010-től mára jelentősen csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma.

Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség elnöke ezzel kapcsolatban kiemelte: "Nem annak örülünk, hogy a nyugat-európai terrortámadások miatt többen jönnek idén a Balatonhoz. Azt szeretnénk inkább elérni, hogy azért jöjjenek sokan nyaralni ide, mert itt jó!"

A szakértő szerint, nem meghosszabbítani kell a szezont, hanem legalább két teljesen különböző szezont kellene kialakítani a Balatonnál. Egy őszit és egy tavaszit. Aktív pihenéssel, biciklizéssel, horgászattal, gasztronómiával. Ehhez viszont le kell rombolni a beidegződéseket, az ötven év kommunizmus alatt kialakult rossz hagyományokat". Szerinte az államnak bele kell nyúlnia a turizmus irányításába, akár olyan központi szabályozásokat kell alkotniuk, amelyeket eddig az önkormányzatok hozhattak meg. De mivel a Balaton körül több mint 100 önkormányzat van, nagyon nehéz egységes intézkedéseket hozni - például a taxik egységesítését a Balatonnál, vagy az éttermek, presszók működési engedélyeinek szigorítását.

forrás: www.kapos.hu

vissza

Hozzászólások