NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Első bálozók a 193. Anna-bál szépei

2018.07.22.

A budapesti Tóth Kinga Zoét választották a 193. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 19 éves Kanizsai Magdolna, a második udvarhölgy pedig a 19 éves Kovácsics Virág lett. Mindannyian első bálozók.

A 193. Anna-bál szépei: Kanizsai Magdolna, Tóth Kinga Zoé és Kovácsics Virág (balról-jobbra)

A bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba. Mintegy 600 vendég volt a bálon, 300 szívet osztottak szét a hölgyek között.

Nem tudom, pontosan mivel jár ez a cím, az biztos, hogy a korábbiaknál többet leszek Balatonfüreden. Korábban modellkedtem, így örömmel veszek részt majd különböző eseményeken, ha ezt kérik tőlem. Reklám és marketing szakon diplomáztam, de még nyitott vagyok sok mindenre

– mondta a balatonfured.hu-nak a bál szépe, a Békés megyei Mezőkovácsházáról származó, hat éve Budapesten élő, 26 éves Tóth Kinga Zoé.

Pár éve még otthon néztem a tévében a báli közvetítéseket, most pedig itt vagyok, boldogan. Jövőre érettségizem, de évek óta versenyszerűen röplabdázom Kecskemét NB II-es csapatában, amíg lehet, folytatni szeretném a sportot 

– válaszolta a balatonfured.hu kérdésére az első udvarhölgynek választott, Kecskemétről érkező Kanizsai Magdolna.

A második udvarhölgynek választott 19 éves veszprémi Kovácsics Virág idén végzett a veszprémi Vetési Albert Gimnázium spanyol tagozatán, a továbbiakban jogot szeretne tanulni.

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt – idén holtverseny miatt tizenhatot –, akik közül végül Roby Lakatos hegedűvirtuóz fellépése után a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét.

A hölgyek nyakába a Vaszary Villa kertjében akasztották fel a Sisit idéző ibolyalila színű porcelánszíveket.

A palotást ezúttal is a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolták, kísért a Mendelssohn Kamarazenekar.

A hagyományos megnyitó után életre kelt a Blaha utca is, ahol könnyed bált tartottak, amíg az idő engedte.

Vaszary Villa - Balatonfüred

Ünnepi köszöntőjében a bál fővédnöke, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: 

az Anna-bál Európában egyedülálló hagyomány, az 1825-ben megrendezett első bálkor senki nem gondolta, hogy ilyen fontos esemény letéteményese. A bálon az innováció és a hagyomány kapcsolódik össze

– mondta a miniszter.

Fercsák Róbert, Balatonfüred kulturális partnerének, a bál díszvendégének, Baja város polgármestere is köszöntötte a bálozókat, mint mondta:

az Anna-bálon a múlt és a jelen egybeolvad.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere hangsúlyozta:

az ifjú Anna Krisztina itt ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, őrizzük az emléküket, kettejük szerelmét. A bál erről szól, na meg az elsőbálozókról

– fogalmazott a polgármester,

A Kiss Ernő-díjat, magát a huszárkapitányt ábrázoló szobrot, idén Valker Viktor üzletember, ingatlanberuházó és nemzetközi hírű klasszikusautó-gyűjtő vehette át. A szenvedélyes oldtimerautó-gyűjtő és restaurátor, aki mellesleg Zoób Kati férje, öt évvel ezelőtt szervezte meg az első Concours d’Elegance autós ünnepet Balatonfüreden, amely mára a város egyik legnépszerűbb programja és nemzetközi ismertsége is jelentős.

Balatonfüred Concours D' Elegance - Oldtimer autók szépségversenye

A bálozók között több ismert vendéget is lehetett látni. Itt volt a bálbon Esztergályos Cecília, Olasz Anna, Zoób Kati, Freund Tamás, és Melocco Miklós.

A 70 ezer forintos jegyek illetve az egyre népszerűbb sétálójegyek már hónapokkal ezelőtt elkeltek. Mintegy nyolcvan, zömében nyolc fős asztal várta a bálozókat, az árkádok alatt is volt teríték, a vendégek elé 3500 darabos, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz került.

Kisfaludy Galéria és Színpad - Balatonfüred

Idén is a báli közönség szavazta meg a 16 legszebb lányt, akik közül a Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, korábbi Anna-bál szépe, V. Kulcsár Ildikó újságíró, és Schiffer Miklós divatszakértő alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Kossuth Lajos savanyúvíz forrás, ivócsarnok - Balatonfüred

Település: Balatonfüred; Régió: Balatonfüred környéke; Megye: Veszprém; Nevezetesség: mind; Kirándulás: mind, tó/forrás/kút;

Folytatva a hagyományt, vasárnap délelőtt 10.30-kor, a bál szépe és udvarhölgyei láthatók a Kisfaludy Színpadon, majd a Mezőhegyesi Állami Ménes, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok ötösfogatai és a Nemzeti Lovas Díszegység lovasai kíséretében sétakocsikáznak a városban, este pedig a Gyógy téren operafilm vetítéssel ér véget az idei Anna fesztivál.

Füredi Anna-bál - Balatonfüred

forrás: balatonfured.hu | fotó: Mónus Márton / MTI 


További cikkek Balatonfüred / Kultúra, művészet témában

vissza

Hozzászólások