Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntünk az oldalunkon! 

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:







Hónap:











Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:













Szállás:




Spec. feltételek:






Kult. & Szórakozás:









Nevezetesség:










Kirándulás:























Sport & Élmény:























Vizes sportok:







Vizes élmények:







Gyógyászat:







Rekreáció:









Elképesztő látványt nyújt a félig befagyott Balaton

2017.01.05.

Az erős szélben összetörtek és feltorlódtak a jégtáblák a siófoki mólónál.

Mint arról tegnap már beszámoltunk:

még veszélyes a Balaton jegére menni,

mégis sokan korcsolyáznak már a tavon. A vízirendőrök folyamatosan figyelik a jég minőségét és a part menti települések önkormányzataival közösen a hétvégére kijelölhetnek pályákat. Igaz csak akkor, ha a jég vastagsága eléri a 10-12 centiméteres vastagságot. A szél azonban egyelőre nem könnyíti meg a dolgokat, hiszen feltörte és egymásra tolta a jégtáblákat.

A siófoki obszervatórium munkatársai

szerdán 6-8 centiméteres jégvastagságot mértek

a nyílt vizen, így a hatóságok továbbra se ajánlják, hogy kimenjünk a jégre. De ennek ellenére mutatunk pár remekbe szabott képet, a befagyott Balatonról.

forrás: kapos.hu | fotók: MTI / Máthé Zoltán

vissza

Hozzászólások