NONSTOP BALATON

A BALATON ESSZENCIÁJA

Kedves Olvasónk!

Szeretettel köszöntelek a magazin készítői nevében! Sárközi Csaba vagyok, a nonstopbalaton.hu alapítója és felelős szerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt imádjuk a Balatont. 

Szeretnénk mindezeket Neked is megmutatni. Ha velünk tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velünk, és elhozzuk neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Mit keresel?

Keresett kifejezés:
Program:Hónap:Ünnepek & Alkalmak:
Program kezdete:
Program vége:
Megye:
Régió:
Település:
Utazás, közlekedés:
Gasztro & Bor:

Szállás:
Spec. feltételek:


Kult. & Szórakozás:

Nevezetesség:


Kirándulás:Sport & Élmény:Vizes sportok:Vizes élmények:Gyógyászat:Rekreáció:

Olvastad már?

Eldőlt, ki lesz az első a Borheteken

2016.05.17.

A Szabó és Fia Borpince lett az év bortermelője Füreden, emellett négy boruk is aranyérmes lett. A jubileumi városi borversenyen Balatonfüred különdíját a Koczor Pincészet kapta. 25. alkalommal rendezték meg a Balatonfüredi Városi Borversenyt, amelyre ezúttal több mint negyven borász 316 féle borral nevezett.

A Balatonfüred-Csopaki Borvidék legrangosabb megmérettetésén ezúttal is a fehérborok domináltak, ezek közül is az Olaszrizlingek. Újdonság volt viszont, hogy idén több gyöngyöző bort is neveztek a versenyre, amelyen először a verseny történetében a szakmai bírálóbizottságok mellett gasztronómiai szakemberekből álló zsűri is értékelte a borokat.

A szakmai zsűri végül három nagy arany, hatvan arany, közel kétszáz ezüst, és mintegy hatvan bronzérmet osztott ki. A hagyományoknak megfelelően az év bortermelője kapja meg a Borhetek alatt az első pavilont, így idén az augusztus 6-án kezdődő gasztronómiai fesztiválon a Szabó és Fia Borpince kezdi majd a sétányon a sort.

A rendezvényről a Füred tévé tudósítása itt látható.

forrás: www.balatonfured.hu

vissza

Hozzászólások